tisdag, juli 01, 2014

När träd-polisen är borta...

... dansar en yster groda i trädgården - i allt för stora huggarstövlar, men med säkerhetsbyxor som passar. =) Lite slak kedja på sågen, men annars spann den som en katt.
Eftersom familjens träd-polis är i Hollands med sin lika roadracing-tokiga dotter passar jag på att fälla några träd som skuggar mina bärodlingar. Både det japanska körsbärsträdet och paradisäppel-trädet är fantastiska när de blommar, men så fort de blommat över börjar löven gulna och trilla av - i mitten på juni (?).
Vilken tur att takterna från skogsutbildningen sitter i. Här är allt fällt och kapat. Äntligen! Nu ska jag bara få bort allt ris och vissna löv.
Jag gissade att båda träden hade röt-angrepp så jag tyckte inte att det fanns anledning att gråta över spilld mjölk. Se så rätt jag hade, ha. Det är nämligen ytterst sällsynt att frukt- och bärträd inte är angripna av röta. Vi bjuder liksom på det när vi beskär våra träd...
Att det blir en del ved av det hela gör inget och kanske, kanske att jag tillverka mig några fina krympburkar och en och annan svamp. Tjohoo!

8 kommentarer:

Iréne JB sa...

Arbeta i färskt trä är ju toppen. Jag ska såga ner ett päronträd som inte riktigt vill. Men till det behövs ingen motorsåg :)

myzpyz sa...

flitig som en... groda ;)
kraMyz

Missen sa...

Snabb du är och det kommer bli fint för både bären och till slöjden/marie

Blenda sa...

Ja-haaaa, är det trädpolis det kallas, det jag är! :-)

Tack för tipset om att sticka på ponchon, det hade jag inte tänkt på att man kan göra från början, men nu tror jag att jag ska försöka få till det upp mot halsen liksom (ovanför rutorna)!

Ha det gott!

Myggan sa...

Det gäller ju att passa på. =)
Tur att du har vett att skydda dig.
Syns snart!
/Syster Yster

PS. Jag har inventerat kryddlådan....

sinneskatten sa...

Plötsligt händer det............

Emmas dagar sa...

Ja, Suzy´s rekommenderar jag! :-)

Cicci H sa...

Du är ju helt otrolig. Du kan banne mig allt! :-)