onsdag, juli 16, 2014

Sommar-sömnad 5 Segelduk

Så blev de klara till slut, taksegel och vindskydd. Redan i höstas beställde jag en hel rulle segelduk från Jonic textil, men sen blev det liksom liggande mellan livet och orken...
Vindskydden har jag sytt till de sidor där det finns armeringsjärn och är lätta att hänga upp med karbinhakar direkt på nätet. Varje del har ett tyngande rör längst ner och är smidiga att rulla upp och knyta ihop om man vill släppa in sol och vind.
Takdelarna är uppsatta med hjälp av flagg-lina och kan dras åt sidan var ruta för sig. Det bästa hade varit att sätta en öljett mitt på varje del så man inte behöver tänka på regnet, men det kom jag inte på förrän jag hade satt upp dem. Det får kanske bli till hösten... Nu ska jag ut och piffa med kuddar, filtar och ljuslyktor för i kväll kommer det gäster. =)

9 kommentarer:

Missen sa...

Underbar oas, du fixar det fint. Vi kanske ska ha stick träffar i våra oloka oaser kram

Ullfull sa...

Så snyggt! Kan Du skicka lite energi till ön?;)) Kram

Myggan sa...

Ingen blåst i nacken alltså. Det ser jättefint ut. Jag kommer till helgen och testar om det duger. =)
/Syster Yster

Blenda sa...

Det är snyggt som i en inredningstidning - och det menar jag som en komplimang alltså! Och så användbart; dels som plats för umgänge, men också som ett ställe att ligga och läsa, eller bara dra en filt över sig och ligga och lyssna på fåglarna... Härligt!

myzpyz sa...

underbart!!! vill komma o prov-myza :)
kraMyz

Leena sa...

Tjusigt!

Cicci H sa...

Oh. My. God. Vilket jobb du har gjort! Så himla fint!:-)

Emilia sa...

Snyggt - ser inbjudande ut!

Emmas dagar sa...

Tack Tack! Och detsamma!
Vilken himla mysig vrå du fixat!