fredag, juli 04, 2014

Sommar-sömnad 3 Jolly Roger

Att ha bonus-barnbarn innebär att man har småfolk att sticka och sy till. Jag har givetvis frågat om lov (alla uppskattar ju inte hemmagjort) och fick ett positivt svar. Tjohoo! Eftersom M är en ganska smal tjej tänkte jag att det bästa är att först sy en liten prov-kollektion och kolla hur hon förhåller sig storleksmässigt till tex Ottobre.
Förts ut är en A-formad tröja med tryck-knappar på ena axeln, små cykelbyxor och en solhatt. Jag gissar att byxorna är på tok för vida, men då får de bli shorts istället. =)
Solhatten är fodrad med Jolly Roger-tyget. Hoppas nu att inte det röda fäller...
Egentligen hade jag tänkt mig en lite bredare resår upptill på byxorna som jag tror är snällare mot små magar, men jag hittade inte min rulle (hur nu en jätterulle bara kan försvinna). Till nästa par måååste jag hitta den...
Här är M när vi lånade henne tidigare i veckan. Tänk att vatten är så kul! =) Lite nytta av henne måste man ju kunna ha och hon får göra rätt för maten genom att vattna tomatplantorna. Gissa om hon tycker det är tråkigt. NOT!

8 kommentarer:

Myggan sa...

Så fint det blev. Riktigt somrigt. Här är allt tillklippt så nu är det bara att tuta och köra. Kanske man kan flytta ut symaskinen till trädgården, om det mod all förmodan skulle bli solsken. =)
/Syster Yster

Anonym sa...

Jättefina alster. Om jag misstänker att ett tyg eller garn fäller doppar jag det bara i ättiksvatten. Det låser färgerna. Testa med en liten provbit o se.
Kram Eva

Ullfull sa...

Åh så fint!! Kram

myzpyz sa...

OMG!!! sicken sötnöt :) finfina kläder du sytt.
kraMyz

Sjömans-Elin sa...

Bra att ni fostrar henne i barnarbetets anda redan från början, kids ska veta sin plast! (Eller hur var det nu...)

Och himla kul att ha fått smått att sticka (sy) till! Väntar på att de närmaste vännerna ska yngla av sig så jag kan göra det jag med :D

eddy sa...

vilka underbara plagg du sytt!!!

eddy sa...

vilka underbara plagg du sytt!!!

eddy sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.