söndag, juli 27, 2014

Bolmsö

Om man startar i Falkenberg och kör till Bolmen-färjan via Smålandsstenar och Reftele, tar färjan till Bolmsö och kör tillbaks till Falkenberg via Ljungby, Simlångsdalen och Halmstad blir det en liten nätt runda på ca 27 mil. Den tog kärleken och jag på motorcykel i början av värmeböljan.
Första stoppet var frukost på Gösta´s i Smålandsstenar. "Någon" tyckte absolut att deras världsbästa budapest-bakelse med inlagda mandariner ingick i frukostmenyn. Jag kan tillägga att han gladeligen kör t o r dit bara för att njuta av en jätte-budapest.
Vajer-färjan till Bolmsö har jag inte åkt sen jag bodde i Reftele för 28 år sedan. När vi kom dit stod termometern på min motorcykel på 34 grader och då vill man inte stå i full mc-mundering i bilkön allt för länge...
Just när vi trodde att vi skulle få vänta till nästa tur bestämde kapten att det gick att klämma in 2 bågar också och vi kunde köra förbi hela kön. Lite tur ska man ju ha. =)
Bilden är lånad här.
Har du vägarna förbi tycker jag att du ska besöka Bolmen och dess omgivningar. På Bolmsö finns badstränder, fiskrökeri, ett och annat loppis och ställen att fika och äta på. Dessutom är det väldigt fina vägar som slingrar sig i sakta mak i den småländska naturen.

5 kommentarer:

sinneskatten sa...

Låter som en trevlig tur men hur orkar du klämma in dig i ett skinnställ i denna värme?

Blenda sa...

Låter trevligt med tur och fikastopp, fast jag tror jag skulle fått panik av värmen! 😀 Kul att se att maken mår bra igen!

Iréne JB sa...

Åh, jag hoppas verkligen att du kan övertala någon att åka till fjällen. Det är så härligt, och det behöver inte vara så jobbigt om man går dagsturer så som vi har gjort. I år var det akvarellfärgerna som följde med ut, men en liten stickning får också plats i packningen på dagsturen :)

Linda & Ankie sa...

Nästa gång så är kaffet på i Ljungby

Stefan Albrekt sa...

Hej
Trevlig läsning
Vill du gästblogga på www.bikersstop.se?