söndag, juni 29, 2014

Sommar-sömnad 2 haremsbyxor

Lite då och då behöver jag och Myggan kvalitetstid med varandra. Redan när vi var barn hade vi kreativa projekt tillsammans och mamsen har berättat att vi kunde skapa, prata och fnissa i timmar. Jag tror att vi var 5 eller 6 när jag ritade runt Myggan på tyget när hon låg  på köksgolvet, men jag minns faktiskt inte om det blev någon tröja (troligtvis inte). Kanske var det där allt startade... I fredags möttes vi för ännu ett kreativt möte, den här gången på Skroten i Kinna. På min lista fanns skjorttyg, barntyg i trikå, klänning- och blustyger och tyg till en overall a´ la 40-tal. Jag hittade nästan allt jag behövde.
Eftersom M bor i Borås, men befinner sig bland snabba motorcyklar i Holland med sin pappa lånade vi hennes lägenhet (nej, vi har INTE gått igenom alla skåp och lådor och moster har inte fem-essat någonting - nästan). Under lördagens shopping hittade jag tyget som inte fanns på Skroten.
Två tunna sjalar på rean på Indiska har blivit haremsbyxorna som jag så gärna ville ha. Mönstret kommer från ett par som jag handlade i Visby. De blev inte riktigt som jag tänkt mig, men jag suger lite på "karamellen" så får jag se om jag gör några små ändringar...
 
Tack finaste Myggan för kreativa, pratiga och fnissiga
dagar och ett icke-tyst besök på Oliven. =)
P&K

4 kommentarer:

Missen sa...

Fina tyger och det låter som en toppen dag kram

Myggan sa...

Tack själv bästaste lillasyster! Energipåfyllningen räcker till fredag, tror jag. =)
Så fina byxorna blev. Jag har bara gjort lite paus för att klämma på barn-barnet lite, annars är det tyg-till-klipp som gäller idag.
/Syster Yster

Iréne JB sa...

Kvalitetstid med syrran låter underbart. Jag hade lite kvalitetstid med en vän (och mina barn) i fredags.
Om du tar med din knyppeldyna och kommer upp hit till Norrköping ska vi nog lära dej också att knyppla ;)

Ullfull sa...

Jag blir avundsjuk.. inte missunsam på sån kvalitetstid!! Fina tyger!!