måndag, augusti 03, 2015

Stockholm Pride 2015

När finaste E och hennes fina J tidigt i våras föreslog att tvillingarna och alla barn/ungdomar skulle åka till Stockholm och årets Pride var vi inte sena att haka på. Jag bokade hotell innan någon hann ångra sig, Emma fixade tågbiljetter och sen var det bara att invänta första helgen i augusti. Vilken helg och sååå mycket kärlek! Det gör vi om tycker jag.
Efter att ha stallat in på hotellet på fredagen drog vi ut på stan. Att vänta på maten med ordningsministerns postit-lappar i pannan är så här roligt. Roligast var det när "ministern" hade bitar av dem som långa framtänder och sjöng om kaninen med långa öron...
Att kolla in roliga katt-klipp på "tuben" är också jätteroligt. I alla fall om man frågar dessa tre. Vi andra hade nog roligare åt deras gapskratt. =)
Om man är snabb efter hotellfrukosten hinner man sitta med den "andra Cájin" i hotell-lobbyn och läsa om äckliga sniglar i en djurbok innan de andra masat sig ner från rummen.
Sex och en halv gör stan. Att sommaren äntligen kom gjorde Pride-paraden ännu bättre och alla glada, dansande och sjungande människor överallt förstås.
Paraden kändes nästan oändlig och visst såg vi en och annan kändis. Peter Siepen, Anton Hysén, Viktoria Skoglund och hennes Johan och ett gäng till som jag inte kan namnen på. Och så alla andra härliga människor som ställer upp för kärleken.
Sent på lördag eftermiddag var det meningen att vi skulle vila lite innan det var dags för middag på lokal. "Någon" tyckte dock att det var roliga att umgås med Anna (till slut blev det Anna och inte den "andra Ca´jin") och Cájin. Vi hann både springa i hotellkorridoren, testa chokladen, drickan och ta en groupie innan det var dags att gå.
Efter sen sänggång på lördagen vi var allt lite sega, men det var fortfarande ställen att utforska på stan så det var bara att bita ihop. Vissa blev piggare än andra av ett litet "mellis".
Någon av oss var dock konstant piggare än vi andra, men det berodde kanske på den socker-pepprade kakan med smarties på. Eller tack vare alla andra som villigt peppade, busade eller  tröstade. Och Pride-byxorna är på. Dessutom var hon nog en av få som inte sov en blund på tågresan hem.
Tack alla fina flickor för en toppen-helg!

ps. För en gång skull ångrar jag att jag hade haft ansikts-boken för då hade 
jag sett att det var Pride-stickning på Sergels torg på fredagen...

6 kommentarer:

Myggan sa...

Vilken helg vi hade, intensiv men otroligt härlig! Hade jag inte varit så nervös för att missa anslutningen i Falköping (rälsbytet du vet) så hade jag nog slocknat snabbare än tåget. =)
Stockholm visade sin allra bästa sida, tycker jag. Följer man bara M´s mat- och sovklockan så funkar allt. =)
Jag är på nästa år igen. OM det blir "sockerfritt" på hemvägen. =)
P-K!
/Syster Yster

frisky frog sa...

Va, tyckte du att det var socker-stimmigt på tåget? Ha ha liiite stimmigt var det. Jag tror nog att det var mer än en i den tågvagnen som önskade våra flickor dit pepparn växer. Men, jag lyssnar hellre på pärlande barnskratt än gnälliga ungar och dator-spel...
/P&K

Missen sa...

Åh vilken härlig helg, själv skall jag och Skruttan på tjej helg med min kompis och hennes två flickor till Malmö och se på blåvit ihop. Ah lite annat men det ska bli så mysigt kram

frisky frog sa...

Malmö är inte fy skam Marie. En av mina favvostäder faktiskt. Perfekt att åka tåg direkt till centrum och en supermysig stad som har allt.
/kram

sinneskatten sa...

Vilken härlig helg ni haft!
Underbart med tjejskratt och babbel.

Ina sa...

Ser riktigt härligt ut! Mysigt med en tjejkväll!
Så söt hon är den lilla! :) "Den andra Carin" var ju för härligt! kram