måndag, augusti 10, 2015

Guldkantad nystart

Äntligen! Med guldkantad te-låda och ny te-mugg cyklade jag till stan och min nya tjänst i morse. From detta läsår är jag tillbaka på högstadiet, blir klasslärare, undervisar på EN skola (inte fem) och ska bara ansvara för en sal. Åååh, vad roligt! Men, smakar det så kostar det och jag har tyvärr fått släppa träslöjden förutom en lektion/vecka i en 4:a och bli textillärare istället. Har dock siktet inställt att så småningom få ta över trätjänsten på samma skola...
Som om M visste att jag skulle byta jobb köpte hon en födelsedagsmugg till mig redan tidigt i våras och den fick följa med till nytt skrivbord i nytt arbetslag. I sommar har den tack vare silen varit perfekt att brygga den dagliga björkblads-drycken i, men nu passar den bättre på jobbet.
Tror att muggen är dubbelbottnad liksom för den blir inte varm trots att man häller kokande vatten i den. På så vis kan man brygga thé uppe i personalrummet och bära den ut till slöjdhuset utan att bränna fingrarna av sig.
Redan innan skolavslutningen gjorde jag mig en låda av plywood att ha thé i. Jag tröttnar aldrig på den här modellen som går att variera i det oändliga i storlek och utseende och jag vet inte hur många jag har gjort. Först limmar man ihop sex delar plywood till en kub/tärning/box, sågar itu den i bandsågen och sätter dit gångjärn och någon form av hake. Hur enkelt som helst.
Den här gången valde jag att måla insidan och sidorna med guldfärg och använda en fin servett till decoupage på locket. Gångjärn och hasp i mässing passar fint till guldfärgen. Känner på mig att det kommer att bli ett roligt läsår med nya, spännande utmaningar,

6 kommentarer:

Raggmunk sa...

Lycka till med nya tjänsten!
P&K

Myggan sa...

Åh vad fint! Lycka till med det nya jobbet. Nu får du sprida dina idéer till textileleverna också. =)
/Anna

miastick sa...

Grattis till nya jobbet! Finfint och klart passande med guldkant! :)

kråkspark sa...

Grattis till nya jobbet och lycka till! Själv sitter jag nu och har lite "ångest" inför morgondagen då jag börjar läsåret. Det brukar släppa bara man kommer igång, men förra året då jag började hade de flyttat hela min sal i kartonger till ett nytt ställe, helt utan förvarning. Jag hoppas inte det sker i detta år.

sinneskatten sa...

Grattis till nya jobbet, ska bli spännande att höra om det!

Missen sa...

Grattis till ditt nya jobb, en förgyllning är aldrig fel. Hoppas vi kan få till en träff snart kram