torsdag, augusti 13, 2015

Geilsk klänning

Om du inte har testat Geilsk Bomuld og uld än tycker jag att du ska göra det. Det är himmelskt att sticka i om du frågar mig. Egentligen behöver jag ju inte köpa garn, men jag ville så gärna ha mönstret och det säljs bara med garn.
Sen kan man ju undra undra varför jag köpte mönstret för slutresultatet blev inte alls som en Lille Slyngel. Typiskt mig att inte följa mönstret, men det blev ganska bra ändå.
Att oket skulle vara randigt bestämde jag mig för från början. Jag erkänner att jag är ingen hejare på danska och att få till den rätstickade kanten och ränderna tillsammans med danskan tog mig 8 eller 9 försök. Skam den som ger sig. =)
När jag kom på att klänningen behövde en ficka köpte jag till ett rosa nystan för att skapa ytterligare kontrast. Från början tänkte jag att det bara skulle bli en enkel fickpåse, men efter att ärmarna fått en resårkant fick det bli detsamma på fickan.
I alla fall om man köper garn och mönster i "min" garnbutik hos finaste Ewa får man med en liten tygetikett som visar var garn och mönster kommer ifrån. Kul detalj som gör egenstickat lite proffsigt.

2 kommentarer:

Iréne JB sa...

Så fin den blev! Jag ör så sugen på att sticka ett av deras mönster, och nu gör du mej sugen på att prova garnet också. Men jag har egentligen lovat att inte klpa mer garn jag också :)

Missen sa...

Supersöt