lördag, februari 06, 2010

Tovade vantar

Inspirerad av Yll & Tyll´s julvantar har jag snöat inne på tovade vantar. Par #2 är stickade i ett 2-trådigt plädgarn med stickor 4. Jag har justerat en hel del för att få dem att stämma till mina händer. De är tovade i tvättmaskinen på 60 grader tillsammans med 2 tennisbollar.
Par #3 ska jag ha som demonstration i skolslöjden. Gjorde färdigt en och lämnade den andra otovad utan tumme för att kunna visa dels hur mycket ull krymper och dels vad hjälptråd för tumme är. Ett bra skolprojekt för det går fort att göra dem.

Har också testat att göra liknande i Alpaca, men det gick mindre bra. Alpacan krymper mer än 50% och det blev barnvantar. =/ Vi får se vem som ska få dem...

Tillägg: Jag lägger upp 56 maskor.

12 kommentarer:

Sunna sa...

Jag håller faktiskt på med mina första som ska tovas. Smidigt skolprojekt eftersom tovningen döljer ev nybörjarmissar

Frida sa...

Fina vantar! Det är så bra med ett lättstickat projekt som går fort. Jag har aldrig provat att tova vantar, men det står nu på min att-göra-lista!

Fortsatt trevlig helg!

PetraO sa...

Vad fina de blev!

Call design sa...

Läckert läckra vantar!

Emilia sa...

Vilka härligt randiga vantar!
Bra att få veta att alpaca krymper mer, för om man tänker göra barnvantar, vem ska då få dem istället? :)

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Vad fina de är och varma!
Många hej fr. koftan

Kristina sa...

Jaså, alpackan tovade så mycket! Intressant även om det inte var roligt i just detta fall. Jag tycker att alpacka är självtovande i valiga kläder också.

Anonym sa...

Vilka fina vantar!! tycker mycket om randade sådana.Men undrar nu: hur många maskor hade du vid upplägget? Ett stort TACK för en inspirerande blogg!/ Agneta

Maria sa...

Jag gillar dessa randiga skönheter!

Myggan sa...

Vad fina! Är det den modellen vi ska göra till hösten?
/Anna

teresa sa...

Fina vantar. Hoppas du kan få eleverna intresserade! Har alltid velat få mina barn att börja sticka men de avskyr syslöjd...

IngelaFrid sa...

Jättefina vantar. Jag håller just nu på att tova en liten grej i alpacka, ska bli spännande att se hur den ser ut när den kommer ut ur tvättmaskinen :)