tisdag, februari 16, 2010

Ledig tisdag

Lediga dagar är bäst! Vilken härlig förmån att få en hel ledig vecka bara så där. Ja jag vet att det är som komptid, men ändå. Eftersom jag älskar mitt jobb känns inte 45 timmar per vecka som en börda och att dessutom få ut den där extratiden lite då och då är toppen. Jag passar på att ladda batterierna med kreativitet.
I går blev det dessa små juveler, en katt (?) och en nalle. Båda är virkade efter samma mönster - förutom öron och svans - men i olika garner. På jobbet har vi ett skåp fullt med akrylgarner som jag försöker undvika, men jag vill ju inte heller slänga dem. Om de går att använda till sådana här småprojekt kanske det går att minska mängden på sikt...
Katten fick en vit svansspets och nallen har en söt liten stump. De värmande halsdukarna är virkade, den rosa i stolpar och den gröna i fasta maskor.
-
Resten av dagen ska ägnas åt bla "prinsess-projekt". Ni får se mer i morgon...
Förtydligande: Jag jobbar som lärare och ALLA "vet" ju att lärare är lediga i tid och otid (suck =/ ).

6 kommentarer:

OttoPippi sa...

Låter härligt med en ledig vecka då och då. Särskilt om 45 timmars veckan annars inte gör dig ngt. är du typ ledig 1 vecka varannan månad då? Söta juveler :-)

Annas resa sa...

Kul med fart och inspiration på din blogg!
jag ser fram emot vår sportlovsvecka, men inte blir det lika myscket virkat och stickat för mig som för dig. Mina barn är yngre och det kommer nog att dröja några år innan jag kan handarbeta HELA sportlovsveckan. men den som väntar på något gott... :)

Skräddardotter sa...

Jag är alltid ledig tisdagar! Folk har så svårt att fatta att jag gillar måndagar...det är ju nästan som en fredag för mej...

Maria sa...

Hej!
Bra att ha en vecka till att ladda batterierna! Och fina små djur du har gjort...

Kristina sa...

Härligt med sportlovsvecka! På universitetet existerar inte det, tyvärr! Men jag har en härlig kurs med avslutning imorgon! Spännande!

Emilia sa...

Vilken söt liten duo - försöker också göra mig av med akrylgarner -inköpt på "Ica" mot bättre vetande- :) genom att virka små figurer (känns som att detta garn har ganska lätt att forma sig)!