onsdag, februari 17, 2010

Ledig onsdag

Prinsess-tema var det. Med anledning av årets tema på Jönköpings Allmogemarknaden - Sjöfart & bröllop - funderade jag på en liten bröllopsväska. Den vita vintern vi har fick mig att tänka på ett riktigt vintrigt bröllop och det blev en tovad väska. Passar både brud och prinsessa tycker jag.Rosen fungerar som knäppe när man virar bladgirlangen runt den. Inspirationen till den har jag fått från en stickkompis tovade väska. Om det är egenkomponerat eller mönster vet jag faktiskt inte. Vad jag vet är att jag knåpar på ett mönster till väskan. Hmmm, vi får se hur det går...
-
För ett tag sedan fick jag en beställning på rosa vantar. Eftersom jag inte hade något rosa 2-trådigt Kampes ullgarn hemma valde jag att testa med Alpaca. Det blev inte riiiiktigt som jag hade tänkt mig. Vantarna krympte mer än 50 %. Knappast en storlek som passar en fullvuxen brottare. Dags att tänka om... Inspirerad av Tant Koftas fina vantar fick det bli vantar för en prinsessa istället. Knypplad spets, virkade blommor och blad och små vita pärlor får i alla fall mig att tänka på smarriga bakelser. Vem som ska ha dem? Ingen aning just nu för det är längesedan mina prinsessor kunde ha denna storleken.
-
Det blev vantar i rätt storlek också, men dem får ni se en annan dag.

6 kommentarer:

Emilia sa...

Väldigt prinsesslikt, vacker väska och vantarna ger mig verkligen tårtassociationer :)

Eva sa...

Sessiga vantar! snygga tycker jag!
och din väska går inte av för hackor!!

Anna sa...

Åh, så fina tovade saker! Vilken massa fina ideer du har! Du är säkert en superinspirerande "syfröken". Kan jag få "vicka" för dig? :)

teresa sa...

Gullig väska. Du är redo för årets prinsess-bröllop...

Tant Kofta sa...

Hej, hej!
Vad roligt att se ett par rosa prinsessor!
många hej fr. Koftan

Tusse Fox sa...

Åh, vilken underbar väska!