måndag, augusti 11, 2014

Something Silver

Tänk att det ska vara så svårt att slutföra en del stickningar. Förra året när det var Garnkalas köpte jag Supersoft hos Magasin Duett och påbörjade min Something Silver ganska omgående. Allt utom ärmarna stickades snabbt och lätt. Sen vet jag inte vad som hände... För en vecka sedan tog jag fram den igen. Pust och stön vad svårt det kan vara att komma in i en gammal stickning igen.
Första ärmen har jag stickat fyra gånger. Ghaa! Mönsterstickningen som egentligen är väldigt enkel hamnade på sniskan hela tiden (i bilen ska det vara enkla stickningar) och det blev ett evigt bakåt-stickande. Det var väldigt nära att den åkte ner i påsen igen...
Men, nu är den äntligen färdig. =) Om man ser till effektiv tid var den väldigt snabbstickad och jag gör förmodligen fler. Exakt 200 g Supersoft i färgen brandy gick det åt stickad på 4.5mm. Den rätstickade kanten blev lite sladdrig så jag har virkat en kant längs framstyckena och halsen. De blommiga knapparna letade jag länge efter, men hittade dem till slut på Syfestivalen i Borås.
Jag gillar fickor på koftor. De fick också en virkad kant. Eftersom vi lärare är beroende av våra nycklar och man inte alltid har fickor på övriga kläder är det ju bra om det finns någonstans att lägga dem.
Det där med att fotografera när man har katt. Det kan ha varit tomt på grabbar hela förmiddagen, men så fort jag lägger ut plaggen så bara vips är någon av dem där. Den här - Max - har ätit näbbmöss (igen) och var väldigt ynklig sist jag såg honom, men är nu helt plötsligt hur pigg som helst. Suck!

10 kommentarer:

Iréne JB sa...

Fin! Och jag håller med, fickor är väldigt bra.

Emilia sa...

Den blev ju jättebra - och smart med "lärarfickor" ;)

Karin-Ida sa...

Fin! Och jag instämmer , fiffiga fickor!

Blenda sa...

Så snygg, zigzag-mönstret är jättefint! Och formen på koftan är fin!

Katter är roliga... :-)

Myggan sa...

Så fin den blev. Formen ser verkligen perfekt ut. Men du vet, som syster ska man ju vara ärlig. Du passar faktiskt inte i rött. Ge den till mig så slipper du känna dig ful. =D
/Syster Yster

emma sa...

Snyyyygg!
Har inte sett den förut, blev väldigt sugen :)

Missen sa...

Snygg, har sticklusten kommit tillbaka. Den kommer bli bra som hösttröja. / kram

Emmas dagar sa...

Den är väldigt snygg!
Ja, nyckelfickor för lärare är ett måste! Och det är väldigt festligt när nycklarna sticker ut ur maskorna... ;-)

Anonym sa...

Konstig filt med fickor...fast den röda färgen passar röda pälsen väldigt bra. Snyggt! Kitty

Manduzana stickar sa...

Vilken snygg kofta! Jag känner igen det där med katterna också, haha.