måndag, augusti 25, 2014

Garnkalas 2014

Ja, vad säger man? Lite matt efter en hel dag i ömsom sol, ömsom ösregn, men sååå lycklig. Även andra upplagan av Garnkalaset blev en succé - om du frågar mig. Lotta och Petra, kökspersonal, workshops-hållare och alla andra gjorde dagen till en gó karamell att suga på lääänge.  Jag tycker att vi gör om det nästa år. =) Tack snälla!
I Lottas fina växthus samlades fina stickerskor som fikade, stickade, åt, workshoppade och delgav varandra tips, idéer och inspiration. Många kända ansikten var det! Känner du igen någon?
Fina flickor och jag fick ta del av Kristins tips angående virkade mormors-rutor. Den som ville kunde testvirka lite också. Jag och syster Yster fick också fina tips och hjälp av Clara och Eddy.
(Jag är ledsen Syster Yster, men det var enda bilden som sockornas ägare syntes på. Nästa gång får du försöka vara tyst när jag fotar.) Anna Ulltuss (den tjusiga kvinnan i gråvit tröja) hade med sig en symfoni av stickade sockor. Hon berättade hur hon inspireras av bla varor i butiken där hon arbetar. Skyltar, trisslotter, frukt och annat blir de allra finaste sockorna.
Klicka gärna på bilden så syns de fina sockorna bättre. Visst blir man inspirerad att göra egna? Anna avslöjade att en sockbok finns med i framtidsplanerna. Den skulle i alla fall jag vilja ha. =)
Finfin godispåse med knappar och provapånystan från magasin Duett, rabattkupong för Clara´s Ravelry-shop och färgväxande bomull från Tant Kofta.
Givetvis fick lite garn följa med hem också. Två gröna nyanser till en sjal, blått och rött till en barnkofta och ljungfärgat som ska bli en present. Allt i Donegal tweed.

3 kommentarer:

Ullfull sa...

Låter som en toppen dag!! Kalas är aldrig fel;) Kram

Myggan sa...

Sämre kalas har man ju varit på. =) En toppendag trots regnskurarna. Jag tror att jag kan följa med fler gånger.
Tack för kvällsmys och systervård.
/Syster Yster

Manduzana stickar sa...

Vilken magisk dag det måste ha varit!