lördag, november 24, 2012

Keltisk vildkatt

Höstens personalfest annordnades av arbetslaget som jag tillhör. I våras firades en av kollegorna som gick i pension av genom att ta med honom till Skottland så det var den resan som fick ge inspiration till årets tema. Skottland äger! Eftersom jag var pinfärsk i gänget var det inte planerat för att jag skulle med, men jag har varit där flera gånger (bla århundradets bästa mc-semester) så det var lätt att sätta sig in i känslan.
Min del i förberedelserna var bla att tillverka en Sporran till alla herrarna i gänget. Rött foder i linne, skinn av "keltisk vildkatt" (fusk-skinn), svart manchester, tofs av ullgarn och en snodd stickad med stick-kvarnen. Det tog sin tid, men jag tycker att slutresultatet var värt allt arbete. Det var faktiskt en av kollegorna som först trodde på min keltisk vildkatt. Efter flera timmar och med en och annan whiskey innanför kavajen frågade han: Men Carin, finns det verkligen ett djur som heter keltisk vildkatt? Då kunde jag inte hålla masken längre. =)
Vilka killar va! Jag tycker att de blev väldigt fina och finast blev nog min slöjd-kollega i grön slips. Det talades faktiskt om att det var läsårets avslutnings-stass...
Som kvinna är det betydligt enklare med förvandlingen till skotte. En sash förgyller vilken klädsel som helst. Det finns många regler om hur den ska bäras, men vi improviserade lite. Den som förgyller en bebismage är min favvo. =)
 Om vi hade säckpipa? Klart att vi hade! Vårt musikgeni från Kosovo kan spela på ALLT.

8 kommentarer:

magda sa...

Och... där ser jag delar av mitt gamla arbetslag! Och dessutom en av mina gamla mattelärare... ^^

Eva Hudin sa...

Så fina ni är! Ja, Skottland äger, jag håller med fast jag aldrig varit där, men jag har läst mycket om denna del av de "brittiska" öarna.

Myggan sa...

Haha! Vad besviken jag blev. Jag trodde det skulle komma ett inlägg om katten. =))
Fast ni är himla fina allihopa!
/Syster Yster

myzpyz sa...

oh va fina ni är :)
kraMyz

Maria i Falkenberg sa...

Trevligt att se sin gamla klassföreståndare i kilt!
Skottland äger!

Cicci H sa...

Det är ju inte klokt vad arbete du lagt ner! Så fina ni blev och coolt tema! Vill oxå åka...

Emilia sa...

Roligt tema - ni ser jättesnygga ut ;)

Karin sa...

Hej! Kul tema och ni var käcka tycker jag, trevlig advent Karin