söndag, maj 30, 2010

Waldorf

När min stora höna var liten gick jag på kurs och lärde mig sy waldorfdockor. Jätteroligt, men nu är hon 18 och det är längesedan jag gjorde något i dockverkstaden. När vi blev bjudna på barndop för släktens minsting visste jag vad jag skulle göra. Bara att damma av docktyger, hårgarn och mönster. Efter många timmars slit (jag hade glömt hur lång tid håret tar att sy) blev det den här lilla bus-fröken.
Linnéa i målarens trädgård?
Upptäcksresande?
Klätter-docka?
Bergs-bestigare?
Stenmurs-vandrare?

Till slut fick jag tag i henne, lilla söta T.

18 kommentarer:

Anna sa...

Åh, de är så mysiga de där Waldorf-dockorna. Mamma sydde en till mig för 27 år sen, och när jag hittade henne på vinden för ett tag sen var jag tvungen att rädda henne ur lådan... Pälsängrar hade gnagt lite på hennes lugg, men annars är hon så gott som ny, min Stina.

Medea sa...

Ååh vad fin dockan blev. Jag har inte heller sytt dockor på länge men är sugen och material finns det i massor. Har du sett Marie Spångs fina dockor?

Strömming sa...

Oj vilken fin docka! Tar du beställningar? Tror min I skulle gilla en mjuk docka.

Emilia sa...

Vilken fin present - mysig docka! Mamma sydde varsin till oss när vi var små, får se om jag för traditionen vidare :)

missen sa...

Det värmde mitt waldorfhjärta. Min Hanna håller på med en docka i skolan, säger likadant att håret tar lika lång tid som allt det andra/ Marie

Tina sa...

Så roligt att se en Waldorfdocka, den är jätte fin!!Sydde Waldorf dockor till min barn när dom var små, nu blir jag sugen att prova igen. Minns att det var svårt att få tag i ribbat hudtyg , fanns bara slät. Får nog titta i mina gömmor vad jag har kvar.

kråkspark sa...

Jag bara älska dessa Waldorfdockor och blir glad av att se att de "kommer igen" ! Har sytt många i olka storlekar till mina barn som nu är vuxna. Och alla dockor finns sparade, kanske till nästa generation eller när den dan kommer vill man förstås göra nya dockor. Mina barn gillade inte att leka inte med några andra dockor!

Myggan sa...

Vilka fina dockor, båda två.
Och du, jag ser dig nog, erkänn att du bränner. =)
/Syster Fläskfia

myzpyz sa...

underbar docka! e allt lite avis på minstingen :)
kraMyz

Manduzana stickar sa...

Men, vilken söt docka!

Emma sa...

Jätte söt!Skulle gärna göra en själv,men jag gillar inte att sy för hand så det får va...

Dödergök sa...

Å så fin! Det är så roligt att sy waldorfdockor. Undrar om jag kommer ihåg hur man gör...

Maria i Falkenberg sa...

Saknade dig i fredags! Vilka minnen du framkallar med din underbara docka. Jag höll på att aldrig få till det där håret!!

Sunna sa...

Åhh hur kunde jag glömma de

teresa sa...

Så fin!! Jag tror att det är en Linnea. Waldorfdockor är underbara till skillnad från alla hårda, fula plastdockor. Vilken fin present.

Eva i Halmstad sa...

Så fin docka, riktigt personlig, passar ypperligt i trädgården.
Kommer du ner till Halmstad på lördag.
WWKiP i Norre katts Park.

Ha en go helg på er.
Eva

Mia stickar sa...

Så fin hon blev dockan! Jag gick också kurs och sydde waldorfdockor till mina barn och i nån låda på vinden ligger docktyg och garn men jag tror jag glömt allt, skulle inte klara det idag!

Linda sa...

Har hört talas om denna docka. Dock undrar jag, är det något speciellt med dockan, eller är det "bara" en docka, så att säga? Fin var den i alla fall =).