fredag, juni 04, 2010

En skatt

Häromdagen kom skolans SYV till mig. Hon är en hängiven secondhand-shopperska och gillar att köpa begagnade kläder och ändra om dem. Hon köper också tyger och mönster och det händer att hon ber mig om råd och hjälp. Den här gången vill hon visa sitt senaste fynd. Gissa om jag blev avundsjuk (en del av er har redan tidigare läst att jag gillar gamla mönster)? När jag hade dreglat över dem en stund konstaterade hon glatt att hon köpt dem till mig. Tack snälla, snälla IB, du är bäst!
Kolla in vilka härlig klänningar.
En rockabilly-klänning till turen i svågers bil?
Mönstret till blå klänningen tänker jag nyttja
till en kort jacka. Jag äääälskar kragen!
-
IB´s man som är bästaste idrottslärare i mitt arbetslag förkortar hennes namn med IB i sms från dem. Alla som har läst Jan Guillou´s böcker om Coq Rouge vet att de kryllar av förkortning som ÖB, SÄK, FBI mm. Första gången jag läste IB tänkte jag genast att hon jobbar på någon hemlig avdelning (på Hålabäcksskolan). Gissa om jag fnissar för mig själv varje gång jag ser henne? Wohoo, mystiska IB som jobbar i en top-secret avdelning på vår skola. =)

12 kommentarer:

Myggan sa...

Rockabillyklänning = åktur, det kan jag nog lova. =)
Visst är det fint med bar kollegor. Det översta mönstret till höger har jag för mig fanns i Mamsens mönstersamling.
P-K!
SysterYster

Anna sa...

Åh, de där rockabillyklänningarna är ju hur fina som helst! Jag är ingen rockabillytjej annars, men just klänningar i 50-talsstil har jag blivit väldigt förtjust i den senste tiden. Tyvärr är jag totalt obegåvad när det gäller sömnad... Allt blir snett och vint hur noga jag än mäter och nålar.

Efwa i Provence sa...

Vilka härliga mönster!! Det ska bli spännande att se hur jackan blir!
Ha en skön helg.

nitsirk sa...

Hej!

Jag har snickrat den själv ja. Jag har tagit lite idéer från olika ställen, skaftlösningen är från gamla bandvävstolar med halvsolv (bild finns i boken "band" av Trotzig och Axelsson) och kugghjulen har jag inspirerats av en färdig bandvävstol som står i utbildningens lokaler. Knopparna är täljda och det har jag läst om i "Slöjda i trä" av Jögge... något. Det finns en ritning, om du skulle vilja ha :)


Arbetar du som slöjdlärare?
//Kristin

Call design sa...

Vilken underbar kollega, en sådan fin tanke och present!
Många må gott hälsningar

Therese sa...

Svar på kommentar på inlägg den 23e maj: De e den inte alls, den e ju från Paris ;) tagen efter en karaff rosévin... ;)

Maria i Falkenberg sa...

Självklart måste vi spontansticka!!
Mönstret på klänningen högst upp till höger liknar min Sandie Shaw-klänning som jag hade 1968. Grannfrun sydde till mig och min syster.

OttoPippi sa...

Lyllos dig!!!!! Mönstrena är ljuvliga!!! :-)

kristina sa...

Jag kan inte benämningarna på klänningarna, men jag tror att mönster nr 3 uppifrån var just det mönstret som min mamma sydde en klänning till mig i ett underbart blågrönt Viola Gråstens-tyg. Det var till min första "bal" på Prechts dansskola och jag var 12 år. Dansskola ingick i "uppfostran" av ungdomarna på den tiden.

Sunna sa...

Vilken kompis som köper såna presenter, underbart

teresa sa...

Coola!!

Pixi sa...

Vilken glad överraskning,att mönsterna var till dej !!VAd skojigt!!Jättefina!=)