tisdag, juni 22, 2010

Bröllops-virkning

Vilken fantastiska bröllopslördag det var! Jag slog på tv´n strax före 8 på morgonen och stängde inte av den förrän efter bröllopsvalsen någon gång efter 1 på natten. Flickorna bakade prinsesstårta som vi firade med och till och med mannen såg vigseln. Jag och stora hönan spanade på vackra klänningar och funderade på kommande student- och balklänningar, men var fanns de stickade/virkade sjalarna?
Ett stort plus med en hel tv-dag är att man kan handarbeta samtidigt. Jag började på en poncho i ett namnlöst angoragarn (loppisfynd om jag minns rätt). Nu är det bara hälften på sista delen kvar. Kanske blir den klar till midsommar...
Mönstret har jag hämtat ur boken Virka vackert av Tove Fevang, en bok som jag varmt rekommenderar. Det finns många mönster som jag tänker göra i den, men också mycket kul strukturer som går att använda till olika projekt.

7 kommentarer:

Medea sa...

Vad fin sjalen ser ut! Kommer säkert att bli klar till midsommar och kanske kommer du dessutom behöva en sjal över axlarna.

MiA sa...

Visst var det en perfekt handarbetsdag :)) Sjalen ser underbart mjuk och lätt ut - färger ljuvlig :)

Anonym sa...

Jag har den boken och har också kollat in ponchon. Angående bröllopet så tyckte jag att jag såg en naturvit, rätstickad, trekanstssjal med spetskant runt, på en kvinna!

Hälsningar
Maria utan Blogg

Maria i Falkenberg sa...

Jag såg också många timmars prinsessvigsel och mannen som skulle leka med barnen kunde knappt slita sig...!
Ponchon blir ju ursnygg!!

Anonym sa...

Visst är den sjalen fin! Häromdagen fick jag en bok av mamma- det var just denna bok- och en (av många) projekt jag fastnade för var just den här sjalen. Den blir nog mysig med det garn du valt. Fin blev oxå din pimpade cykel!
Glad midsommar!

Sunna sa...

Ha en underbar helg

myzpyz sa...

en underbar bok som jag har :) fick beställa varsin till 2 av mina kollegor efter att dom bläddrat i min!
kraMyz