lördag, maj 15, 2010

Långkofta

Till slut blev den klar, långkoftan. Jag hade den som brottarstickning när ungdoms-SM gick i Sundsvall och sedan dess har den legat nästan färdigt, men med ärmar och de bägge sidostyckena avskilda från varandra. Att det kan vara så himla svårt att få till det där lilla sista.
280 gram Drops Delight gick det åt. Jag valde färg nr 11, men Delight finns i massor av härliga färger. Jag kan inte påstå att jag tycker att garnet är speciellt roligt att sticka i. Det går från sytrådstunt (som gick av mer än en gång) till stora tussar. Snyggt när det väl är färdigstickat, men hur kan de tycka att det är ett sockgarn?
-
Fotograf är syster Yster. Hon tog med sig familjen hit så att vi kunde gå på stickcafé tillsammans igår. Det blev en miniträff, men de "viktiga" var där. Med viktiga menar jag energigivare. De som bara slukar energi undviker jag helst. Tyvärr glömde jag kameran så några bilder kan jag tyvärr inte bjuda på. Ni får helt enkelt försöka tänka er hur trevligt vi hade det. =)

8 kommentarer:

Myggan sa...

Vi hade det jätte-trevligt.
Jag gillar dina stick-kompisar. =)
Hemfärden bjöd på 2 timmars bolerostickning. Snart klar!
Tack för ett upppiggande dygn.
/Syster Yster

Dödergök sa...

Vilken fin modell och vad snygg den var på dig!

Manduzana stickar sa...

Vilken snygg kofta! Och passade på dig gjorde den verkligen också :)

Emilia sa...

Snygg - läcker modell!

Sunna sa...

wow så läcker, sparade gensat mönstret och började drömma

Maria i Falkenberg sa...

Tack för i fredags!Jättetrevligt och inspirerande. Nu har jag drömt om mormorsrutor:)

Anette sa...

Vilken ursnygg modell och i min favoritfärg.

annimade sa...

Hej vad fin kofta! Fint med färg, jag är så tråkig med kläder till mig själv, sällan något med färg på. O får desto mer färg :-)
Vad roligt att ni ska jobba ihop! 100% slöjd och hårda material, toppen! Letar själv lite efter en tjänst med mer slöjd i, det är mötet med eleverna i den skapande processen som jag älskar! Ha det skönt i vårsolen! Anni