torsdag, januari 14, 2016

Mina tumvantar

Något som jag tycker är väääldigt roligt är att göra vantmönster. Det är samma gamla basmönster, men motiven måste vara oändliga. Roligast är när jag får en förfrågan. Att googla bilder som är förknippade med en viss stad eller plats eller visst intresse och försöka göra ett rutmönster av det utmanar. Eller kolla vilket landskapsdjur eller landskapsblomma som är rätt och ruta den kan gå på nolltid eller ta hur lång tid som helst innan jag är nöjd. Olika hundraser är en annan utmaning... Hittills har jag begränsat mig till tvåfärgade vantar och ibland är det lätt och ibland svårt.
Det har blivit ett antal mönster nu. En hel del gick förlorade i den externa hårddisk-kraschen och dem håller jag som bäst på att återskapar, men för tillfället finns det faktiskt 15 olika mönster mer eller mindre klara. 

Nu är det så att jag har fått en idé. Tänk er att ha alla vantarna uppstickade, hängande på en tvättlina. Snyggt va! Det är bara ett liiite problem, jag har inte alla vantar uppstickade. De flesta finns bara i pappersform hos mig, men jag vill så gärna. Garn har jag i alla fall. Finaste syster Yster var i närheten av Kampes fabriksförsäljning och handlade vad jag behövde.

Skulle det nu vara så att du väääldigt gärna vill sticka ett par åt mig så är jag absolut inte omöjlig. ;) Jag är tyvärr inte miljonär och kan inte betala dig för det jobb du lägger ner, men står givetvis med garn (jag har nämligen en idé om vilka färger jag vill ha till vilken vante) och du får behålla mönstret och ytterligare tre valfria mönster från min lista. Sugen? Maila mig i så fall så skickar jag en lista på vilka motiv som finns. Adressen hittar du här till höger.

5 kommentarer:

Myggan sa...

Nää, jag vill inte sticka till dig, men sticka gärna fler vantar till mig. ;) Jag åker gärna till Kampes åt dig. Jag tror att det är en av mina favoritgarnbutiker.
/Syster Yster

Efwa - Medea sa...

Kom hit för att se om du bloggat om din stickade ljusstake än. Men det inlägget är kanske på gång? =D

frisky frog sa...

Det kommer Ewa, det kommer. =)

Anonym sa...

Kära svägerska! Även om vantstickning inte tillhör min favoritsyssla så stickar jag gärna vantarna till dig, -om du har lite tålamod. Majken

frisky frog sa...

Majken, du är en pärla! =)