måndag, januari 04, 2016

Indian-tält

När jag var barn (på 70-talet) lekte man röda och vita rosen eller indian och cowboy och det fanns ett indiantält eller kanske två i nästan varje hushåll. Om jag inte minns helt fel köpte mamsen dem på Konsum i Bankeryd... Indiantältet gick snabbt att resa och kunde användas både inne och ute beroende på hur vädret var och om fienden närmaste sig kunde man snabbt fälla ihop det och springa... Finns det ens indiantält att köpa nu för tiden?
Inte vet jag och jag brydde mig inte om att undersöka saken heller för jag när jag väl fick idén till en mobil koja/myshydda/gömställe bestämde jag mig för att sy en. På Stoff & Stil har de tält-mönster och med grov canvas, lite fuskskinn och långa blomsterpinnar av bambu var det inte så svårt.
Det sägs att Gullungen är helnöjd med sitt julklapps-tält och hon spenderar mycket tid där. Om det inte är ockuperat av en viss indian-tiger som heter Sid förstås... eller den mindre tigern som heter Felix. Det sägs också att det ska göras hand- och fotavtryck med textilfärg på tältduken. Precis som riktiga indianer. =)

6 kommentarer:

Iréne JB sa...

Måste säga att det där tältet är bra mycket snyggare än det jag hade på 70 eller 80-talet. Kanonjulklapp!

Myggan sa...

Och lilla Pocahontas ser som katten som just svalt kanariefågeln. =) Supermysigt! Och vad stort det blev.
/Syster Yster

Händer på Haga sa...

Ser ju helt perfekt ut!

Ewa med bloggen tygochgarn sa...

Vilken jättebra julklapp!

Ewa med bloggen tygochgarn sa...

Vilken jättebra julklapp!

Efwa - Medea sa...

Ååh så fint det blev! Jag har precis börjat planera för att sy ett eller faktiskt två indiantält. Tack för tipset om fuskskinn i hörnen. Kanske gör jag så också.