lördag, januari 02, 2016

2015 sista sockor

Jag har sagt det förut och säger det igen. Många flerfärgade garn är superfina på härva/nystan, men blir - i mitt tycke - katastrof stickade. Men, om man stickar smalrandigt och adderar ett enfärgat garn som matchar kan det blir fint.
Jag är egentligen inte så rosa eller har i alla fall inte varit det hittills, men det är kanske dags att ändra på det och jag provar mig fram för att hitta rätt rosa. På sockor tycker jag dock att man kan fläska på lite och här blev det väääldigt rosa.
Först blev det en flerfärgad häl, men det blev definitivt inte snyggt. Gör om, gör rätt. =) Det var på håret att det rosa räckte, men till slut blev det i alla fall rosa tår och hälar och det flerfärgade till mudden.
Garn: 36 gram Järbos miniraggi 
Garn: 43 gram något onamnat från stachen
Stickor: 2,25 mm
Mönster: mitt eget tå-upp

6 kommentarer:

Myggan sa...

Snyggt! Och mycket bättre med en enfärgad häl. Men om du inte gillar rosa så kan jag ta dem. =)
Mönstret är så himla bra. Jag har tänkt att jag måste prova något annat, men efter att jag lyckats göra hål på två sockar så har jag insett hur himla lätt det är att fixa en ny häl genom att repa upp och sticka på en ny.
/Syster Yster

Händer på Haga sa...

Vilken bra idé att varva med enfärgat garn! De blev jättefina! Jag är heller ingen rosa person men när det gäller sockar så tycker jag att de gott kan få vara lite illiga i färgen! Tjusigt!

miastick sa...

De där var ju supersnygga! Bra idé :)
Gott nytt år!

Anonym sa...

Dina sockor blev jättefina! Jag köpte flerfärgat garn till sockor i höstttas som inte alls såg ut som jag tänkt när det blev uppstickat. Nu blev jag inspirerad att göra ett nytt försök - med din randningsidé kan det bli snygga sockor i alla fall - så tack ska du ha för tipset! Hälsningar Ewa

Emilia sa...

Härliga sockar och härligt med mycket rosa! Gott Nytt Kreativt År!

sinneskatten sa...

Håller med dig om rosa, men de här var riktigt fina!