söndag, september 06, 2015

Verktygsbälte

Snickar-bälte? Javisst - ett måste. Textil-bälte? Det vore ju toppen! När jag såg bilden på Pinterest visste jag direkt att jag behövde ett jag också. Allt nära till hands utan att behöva flänga runt i textilsalen på jakt efter de redskap jag behöver.
Kärlekens kasserade jeans passade perfekt. Jag kollade in förebilden och försökte klippa till något liknande med lite rundade kanter. Bakfickan som satt på den sidan jag klippte bort sydde jag fast nedanför, lite över den andra.
Sax, penna, sprätt och måttband är några av de saker som är bra att ha nära till hands. Jag har sytt i den översta fickan för att göra lodräta fack och gjort ett knapphål och sytt ditt en knapp på den undre för att dela av även den fickan.
Den sparade linningen får agera bälte. Mitt på baksidans kant var jag tvungen att sy ett litet veck för kanten ville ställa sig rakt ut. Önskar bara att jag gjort det innan jag sydde dit snedslån.
Knappen är en finfin groda. Jag kan ju inte snåla med mina favvo-knappar hur länge som helst. =) Jag kunde inte låta bli att sy dit en personlig tag också.
Byxornas tag lät jag sitta kvar. Ju fler original-detaljer som får vara kvar desto snyggare tycker jag. Några av hällorna fick jag sprätta för att kunna sy fast snedslån, men jag sydde fast dem igen.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Men så snivligt :D Jättefint och praktiskt.

Ullfull sa...

Så fint och bra!! :) / Kram, syns snart!!

Anonym sa...

Vilken bra idé! Återbruk tycker vi ju om, och när det blir något så fräckt och användbart som det här då blir det full poäng! Behöver nog också ett sånt här på jobbet - åtminstone de dagar jag inte har kläder med fickor - är också textillärare.

Iréne JB sa...

Snyggt, smart och praktiskt.

Anonym sa...

Väldigt snygg och praktisk!
Hälsningar Fröken Slöjd

Missen sa...

Snyggt och fiffigt

Myggan sa...

Vilken superidé!! Ordningsministern kan ju behöva ett att bära runt sina verktygen i; dymoremsor, platsfickor till stallage (pallställ), talmetern och annat smått och gott. Vi har arbetsbyxor på företaget, men vi ordningsministrar har ingen egen färg. Ingen av de manliga kollegorna har nappat på rött (eftersom blått, beige och svart är upptaget) Nu kan jag komplettera mina jeans med ett verktygsbälte istället.
/Syster Yster

Anna-Karin sa...

Ett sådant hade jag behövt, vilken bra ide:-)

Emilia sa...

Så snyggt och praktiskt!

A´marie sa...

såååååå grym!!!! Hoppas att Nick snart kasserar ett av sina jeans, annars får jag väl tala om för honom att han inte kan ha dem längre :-) Kul att träffas sist. Kraaaam