onsdag, september 16, 2015

Liten uppifrån-och-ner

Under några torsdags-kvällar visar jag ett gäng härliga tjejer hur man kan sticka en kofta eller tröja uppifrån-och-ner enligt Tant Koftas metod. Vi håller till hos bästaste Ewa i det härliga orangeriet och det är ett gött gäng som läser Lottas häfte framlänges och baklänges, räknar maskor och stickar.
Jag tror att den bästa pedagogiken är den som blandar mina muntliga instruktioner med skrivna, men att jag också visar vad jag menar så därför har jag med mig modeller.
Den första att bli färdig är den här lilla kofta till en 90-centimetare som jag känner. Garnet är Tradera-fyndat. Det karamell-färgade är ett handfärgat ullgarn av okänd art och det ljusa är ett flertrådigt ullgarn - också av okänd art.
Det ljusa garnet var så strävt och stickigt att jag faktiskt tvekade om jag skulle använda det i ett barnplagg, men efter ett ljummet balsambad och en omgång i tvättmaskinen på centrifugering är koftan hur mjuk och gosig som helst.
Vis av erfarenhet har jag sytt in en extraknapp på insidan. Sen är det ju en annan femma om en eventuell tappad knapp blir ersatt. Det får kanske ingå att jag syr i den om det behövs... =)

1 kommentar:

Myggan sa...

Vilken fin färgkombination! Smart att sticka små plagg till visningsmaterial.
Vi syns snart!
/Syster Yster