måndag, september 28, 2015

Bäst-helg i Borås

I fredags packade jag bilen och drog till Borås. Först och främst var det Syfestival som hägrade, men också mys med världens finaste direktris, syster Yster, Bibliotikarien och Mamsen. Mamsen firade dessutom sin 73:e födelsedag på lördagen och det kunde vi förstås inte missa och jag tror att hon blev överraskad av frukost-tårtan. =)
På vägen till Borås passerar man Kinna och jag råååkade visst svänga av där. När jag ändå hamnade i Kinna gick jag in på Skroten. Tre fina blustyger i viskos och mönsterpapper fick följa med hem. Ja just det, ett gäng små fina saxar som liknar fåglar slank visst också med. Dem ska jag ha till ett framtida projekt som liksom har fastnat i min hjärna...
Efter ett snabbis till Bollebygd och Nedergården hamnade vi till slut på Syfestivalen. Som vanligt var där många många kända ansikten Jag hade egentligen inga inköpsplaner, men lite fyndat blev det allt. Hos Knittingroom köpte jag två nystan av sockgarnet Frost och ett etui med virknålar som jag redan gett till svärdottern. Tre storlekar med regnbågspärlor är typiskt bra-att-ha-saker. När jag kom till Knit4U och deras monter föll jag pladask för ponchon som ägarinnan (?) hade på sig. Två nystan och mönstret till mig. Tjohoo!
Hos Ullcentrum hittade jag två nystan 2-trådigt ullgarn till stickade, tovade vantar. Det passar bra eftersom jag ska sticka och tova vantar med eleverna på Elevens val och det är alltid kul att kunna visa lite olika varianter. Knapparna är klädda i sammet och ska användas tillsammans med andra knappar på en kappa i sann Desigual-stil. De charmiga tygerna blir nog en stick-påse... 

En toppen-helg blev det hur som helst. =) Nu säger ryktet att det inte blir fler Sy-festivaler i Borås så vi får väl hitta på en annan anledning att mysa tillsammans. Tack igen för en toppen-helg! 
Puss och kram

5 kommentarer:

Missen sa...

Nästa gång blir det i Göteborg och då får ni bo hos mig, nu får vi snart ta en garnmys tillsammans kram

Lina sa...

Sist jag var på syfestivalen föll jag oxå för den fina ponchon från knit4u! Har precis stickat den klart, men stickade nog för långt( fast att jag mätte hela tiden!) så jag har sytt ihop den på ett annat sätt för att den ska sitta bra. Men annars är jag jättenöjd, och det är ett perfekt projekt att ha med sig! Tar lite plats och bara rätt och avigt fram och tillbaka :) Skulle precis lägga ut den på bloggen så fick jag se att du oxå skulle sticka en :D Kramar

Myggan sa...

Tack själv! Alltid lika mysigt att vara med tjejerna och att vara på syfestival. Och vi kan fortsätta i Götet, ser jag ovan. =)
/Syster Yster

Lina sa...

Garnet räcker gott och väl! :)

Emilia sa...

Ser ut som att du fyndat på bra :) I helgen deltog jag i en materialloppis och försökte bli av med lite tyger, garner och diverse. Ändå kliar det i fingrarna efter nya fynd :)