söndag, november 24, 2013

Kniv-beroende

Begäret är inte konstant, jag är liksom mer en periodare. Jag har ju skrivit i ett tidigare inlägg om sommaren när vi täljde som galningar E och jag. Sen var det den där våren när jag gjorde kycklingar till höger och vänster och i höst har jag låtit alla 4:or tälja pennor och har givetvis inte kunnat låta bli själv. Denna gång startade det med att en kollega bad mig såga björkgrenar till kommande julpyssel. Nu är jag fast - igen - denna gång i svampträsket.
Jag blev hastigt och lustigt inbjuden till stickmys hos goa K och istället för en liten blomma tog jag med mig en nålgömma. Svampen/knoppen är täljd av en bit färsk björk och målad med träfärg utspädd med lite vatten. Jag gillar när man ser kvist och trädets fiberriktning.
Själva huset är en bit rundstav (21 mm) som jag borrat ur och betsat. De flesta nålgömmorna som jag har sett är ganska små, men den här lär inte K tappa bort. Måste nog göra en till mig själv också...

9 kommentarer:

Iréne JB sa...

Vilken underbar present! En sån fin nålgömma skulle jag gärna ha. Kanske skulle gå ut och såga lite i björken här hemma :)

Blenda sa...

Superfin, och så himla praktiskt! :-)

Missen sa...

Gud vad fin den är/ Marie

Ullfull sa...

Oj så fin!

Myggan sa...

Så himla söt! Svampar kan man ju pynta med i det oändliga.
Jag har just nu färsk al, kan man ha den till nåt? Vi måste nog ha en täljkurs snart. Vad ska man ha för verktyg?
/Syster Yster

myzpyz sa...

ohhhh!!!
kraMyz

Lina sa...

Det är ju så fint med svampar! Supersmart nålgömma! Jag hittade en beskrivning på granarna på en blogg som heter lindaslantliga.blogspot.se, du tar bort pärmen/omslaget och viker inåt två gånger på varje sida. Kram

Manduzana stickar sa...

Alltså, du gör så sjukt fina saker med kniven!

A´marie sa...

Bra idé och svampar är ju alltid fina!
Kraaaaam