lördag, augusti 18, 2012

Sommarjobb

Vad gör man när man har ett låååångt sommarlov? Man hittar på ett sommarjobb förstås. Mitt har varit att få till en efterlängtad pergola. Jag har stått med näsan i backen och spaden i hand och grävt och grävt. Grävt bort grus-högar, överflödig matjord, hål för plintar, kantsten och en ny super-rabatt. Säg det inte till någon, men jag har kommit på att jag gillar att gräva. Det är så befriande på något vis...
Nu är det bara armeringsmattor som ska dit och en jätte-hörnsoffa i fuskrotting. Eftersom säsongen snart är slut får soffan vänta till våren, men mattorna ska dit inom kort så att jag kan plantera klängväxter runt om.
Enda nyinvesteringen i nya rabatten blev en syrenbuddleja som stått på min önskelista länge. Mina cementhöns fick också plats bland alla aklejor och annat. Tyvärr tog alla växter tidig höst när jag flyttade dem mitt i sommarvärmen, men jag vet att det blir fint nästa säsong (har gjort det förrut).
"Vita damen" ingick i husköpet och vi har inte haft hjärta att göra oss av med henne. När rabatten är som finast är hon inte riktigt lika synlig. Pyramiden av armeringsjärn har jag också "ärvt" av förra ägarna. Nästa sommar blir det frukoststickning i pergolans skugga. Tjohooo!

9 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Eva skriker: Jag vill också ha en pergola! Men uteplatsen är för liten. Eva skriker: Jag vill ha ett hus på landet! Ska titta på ett i dag.

Allvarligt talat, ni kommer att få det jättefint. Mitt vildvin växer på armeringsplattan och nu börjar det skifta till höstfärger.

Jag ser fram mot en frukoststickning nästa år.

Trevlig Helg önskas!

Myggan sa...

Åhhh! Så fint det blev. Nu j-a måste det hända nåt här också.
/Anna

I det blå huset sa...

Så fint det blir! Den frukoststickningen bokar jag mig redan på:))

Missen sa...

Åh så fint det blev. Kommer också gärna och frukoststickar/Marie

A´marie sa...

Snyggt Carin och det var riktigt trevligt i torsdags!

Ullfull sa...

Vilket jobb! Såå fint! Jag vill oxå ha; )) /Kram Anita

sinneskatten sa...

Vilken härlig pergola du gjort. Med armeringsjärn och växter kommer det bli en helt otroligt ställe att sitta o sticka på.

Iréne JB sa...

Kommer bli suveränt att sitta där under alla klängväxter. Som hos som så många andra står en pergola på min önskelista också. Sittplatsen finns redan, en rund. Så jag får se hur jag löser pergolatankarna.

Manduzana stickar sa...

Åh, så fint det blir! Jag vill också ha en trädgård att pyssla med!