måndag, augusti 20, 2012

Flyttfågel

Som förälder har man ansvar för att ens fågelungar blir flygfärdiga så att de kan lämna boet på egna vingar så småningom. Det har hänt att jag har tänkt att det borde finnas kurser som man kan gå så att man vet att man säkert gör rätt. Inte vet jag om vi har gjort allting rätt, men nu ska ialla fall den första ungen ut och pröva sina vingar. Hon har kommit in på en 3-årig designteknisk utbildning på textilhögskolan i Borås.
I första skedet blir det studentboende, men jag tippar (och hoppas) att det så småningom blir en "riktig" lägenhet. Hur som helst behöver hon saker att fylla sin del av köket med och det textila fixar givetvis mamsen. Överst hänger disktrasor i bomull/lin i bästa virkade mormorsrute-stilen. De fyrkantiga grytlapparna är stickade i Eskimo och tovade i tvätt maskin. Detsamma gäller de runda grytlapparna, men de är virkade.

12 kommentarer:

Missen sa...

Hon kommer klara sig galant. Kul att hon kom in kram

Eva Hudin sa...

Oj, så fina nyttigheter hon får med sig. Man kan ju inte komma till textilhögskolan med wettex-dukar. Och den där flygfärdigheten övas det på hela livet, tänker jag ibland, oavsett vad man "fått med sig hemifrån".

Birgitta sa...

Det är med många olika känslor man ser fågelungarna flyga iväg. Min yngste flyttade iväg för tre år sen, men det blev lite nya liknande känslor i juni när han for till Florida. För ett helt år. Inga disktrasor ville han ha med sig heller :-) Jättefina du har virkat, och grytlapparna också. Blir genast inspirerad...

Manduzana stickar sa...

Om jag vore din dotter skulle jag bli jätteglad! :)

disa sa...

Då förstår jag att hon blev glad!! Superfina allihop. =)

Birgitta sa...

Hihi, nä, min hyresvärd är 89 år så det är nog inte på det planet - han är bara otroligt snäll och omtänksam. Han har ju bara en enda hyresgäst också. Tack för lie-tipsen!!! Ska testa imorgon. Här finns mycket att träna på :-)

Maria sa...

Tack, vad gullig du är!

Jag förstår att det känns vemodigt men vilken härlig utbildning!

Maria i Falkenberg sa...

Så roligt att dottern kommit in, men jag kan garantera dig att "the empty nest syndrom" är en realitet.
Start-kitet för köket är jättefint!

A´marie sa...

Vilken underbar mamma du är!

Myggan sa...

Så klart hon ska ha mammas grejer med sig. Så att hon inte får för mycket hemlängtan och kommer rännandes för ofta. ;) Det är inte utan att man har lite blandade känslor över att de blivit så stora, våra små höns.

3 sängplatser till lördag alltså.
/Anna

I det blå huset sa...

Vilka fina köksgrejer hon får med sig. Låter som en spännande utbildning hon kommit in på. Brukar säga att de är som bumeranger - de återkommer med jämna mellanrum till hemmet:)

Emilia sa...

Fina flyttpresenter till dottern!