tisdag, augusti 07, 2012

Semesterfynd

Trots att jag har ett garnlager som hotar att ta över här hemma händer det ju att man springer på nystan som man bara inte kan vara utan. En vecka på Gotland och några dagar i Tyskland i sommar har fått garnhögen att svälla ytterligare.  
En härva Colinettes Jitterbug i härliga färger inhandlades i Hemse. Tillsammans med en härva apelsinfärgad Malabrigo Sock håller det på att omvandlas till ett projekt som än så länge är hemligt...
Ullspinneriet på Gotland har en sommarbutik i Hemse och där köpte jag 2 härvor Töisgarn. De ska föras samman med de 5 i gråa nyanser som jag hade sen tidigare.
Ett nystan Cotton Bamboo batik från Schachenmayr i härliga blågröna nyanser också inköpt i Hemse omvandlades till en disktrasa redan innan vi lämnade ön.
Knappar i lösvikt är bättre än godis (nästan). Även dessa är inhandlade i Hemse som har så många butiker för oss textilnördar. Där skulle man bo...
Lübeck visade sig vara ett guldkorn när det gäller garnbutiker. Hos Walter Weit köpte jag Regia Cotton classic och Regia Cotton horizont. Otroligt mjuka sockgarn i ull/bomull.
Woll und Hobby fyndade jag Noro Kureyon sock Yarn. Herrarna i sällskapet höll på att bli galna när jag som vanligt inte kunde bestämma mig för vilken färg som var snyggast... Till slut blev det 2 nystan i lila/grönt. På det hela taget en väldigt bra garnsommar.

6 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Nu har du laddat med GOA GARNER i FINA FÄRGER. Och vad roligt att det är ett sug efter en plats på stickeventet, alltså redan fullt. Det måste ju betyda att det är ett attraktivt arrangemang. Jag förstår att semestern snart är slut för en (slöjd)-lärare, men när det gäller stickning tar det aldrig slut :-)

Call design sa...

Det är riktigt farligt att ha semester och besöka garnaffärer, beroende, javisst.

Handlade jag med en hel del bra att ha saker, samtidigt gör det livet så härligt att leva!

Och så blir det så fina saker som allt du tar dig för!

Susilull sa...

Fina fynd!
Det översta ser spännande ut!

Myggan sa...

Oj vad vi fyndade. Nu kan vi starta några nya projekt. =)
/Syster Yster

Missen sa...

Oj att det kan va så roligt att shoppa garn. De oranga jitterbugen såg mycket fint ut vill ha/Marie

Maria i Falkenberg sa...

Visst är det härligt att man kan fynda garn och liknande även på semestern!