torsdag, oktober 30, 2008

Vinterklädd

Min lilla höna önskade sig nya vantar innan vintern kommer. På Sticka Lätt satt Moa och stickade precis sådana vantar som hönan vill ha. Randiga och tovade i tvättmaskinen efter stickning. Enligt önskemål skulle de vara gråa (förstår inte varför man inte vill ha lite färger). Jag stickade i tre olika grå nyanser och de blev hur gosiga som helst. Funderar på att göra ett par till mig själv. De är väldigt lika lovikkavantarna som jag hade som tonåring på 70- och 80-talet. Sjalen och mössan gjorde jag förra vintern. Sjalen är en enkel trekantssjal i ett mjukt, härligt merinogarn och mössan har jag stickat efter det här mönstret i dubbelt alpacagarn.

7 kommentarer:

Fröken Elsa sa...

Fina vantar du har stickat. Ja fin mössa och sjal också förstås :)Snyggt med olika grå nyanser.
Jag sitter här och funderar på att virka ett par torgvantar, men hittar inget mönster.

Hoppas att du får en trevlig helg.

Kram M

OttoPippi sa...

Supersnyggt!!

kristina sa...

Så fin liten höna du har! Grått hör ungdomen till tror jag. Jag älskade grått under en viss period som ung, men gärna med en jlus turkos chiffongsjal som färgaccent.

annimade sa...

Hej
Precis en sådan mössa tänkte jag sticka och så länkar du till ett mönster så jag slipper uppfinna mönstret själv!!! Toppen! Din bild skulle kunna platsa i drops katalogen ser jättefint ut.
Kram kram

Myggan sa...

Åh, vad hinner göra mycket jämnt. Jag skulle vilja hinna mer. Men just nu håller jag på att fixa vår "gäst-stuga" till förmodade gäster nästa helg.
P-K

med nål och tråd sa...

Så härligt det ser ut med hela det grå setet. Ser nästan ut som 60-tal tycker jag!

Susanna sa...

Gillar också det grå! Vantarna blev jättefina!