tisdag, oktober 21, 2008

Brottarstickning 2

Helgens brottartävlingar gick i Helsingborg. Det är en av säsongens 2-dagarstävlingar och det innebär hotellvistelse. =) Trevligt umgänge med likasinnade - brottarföräldrar - och hotellfrukost! 2 dagars tävling = 2 dagars handarbete. Trots många spännande matcher när jag inte ens kan sitta still lyckades jag få till en mössa som ska matcha de senaste vantarna. Nederkanten är virkad med kräftgång som avslutning och sen plockade jag upp nya maskor och stickade resten på fri hand. En lagom pösig modell tycker jag. Shit, vad svårt det är att fota sig själv. Jag började också på en halsduk i bl a vinstgarnet, men den lär ta tid. Det blir nog ett tågprojekt...
Jag bara måste visa det snygga kastet som blå brottare fick en 5:a för (det är inte många femmor som delas ut under en tävlingsdag). Ett riktigt skolexempel på ett kryss, på tå och allt. Den duktiga brottaren heter Dennis Vollenweider och tävlar för BK Starke. Enligt de tävlande 14-åringarna som jag satt bredvid är han "sjukt snygg och har världens kropp". Duktig är han i alla fall! Det är min lilla höna som har fotograferat och hon fick ta många kort innan hon fick det som hon ville. I dag har jag gjort min sista VFU - verksamhetsförlagd utbildning - och för första gången känns det verkligt att jag snart är färdig med lärarutbildningen. Jag har haft 5 kanonveckor med en handledare som jobbar som träslöjdslärare och tiden har rusat iväg. Det går ju fort när man har roligt... För att visa min uppskattning lämnade jag en liten present. Vin, choklad, frukt, grytlappar och disktrasor i en sydd korg. Korgen har jag sett att flera bloggare har gjort, en smart idé som jag gärna gör om.

8 kommentarer:

Anna sa...

Perfekt häng på mössan och brottarbilden är härlig och korgen ser god ut! Grattis till sista vfu-dagen!

PetraO sa...

Vad härligt att du snart är klar - lyckos dem som får dig som lärare! Och vilken härlig korg, men fint innehåll! Kram

kristina sa...

Vilken korg! Fantastisk present till VFU-läraren! Men det får inte skymma din fina mössa, som jag också tycker har precis lagom häng.

Raggmunk sa...

Vafall´s hotellfrukost,
Du glömde väl inte din bok hemma :)

Maria sa...

Fin present! Smart att sy en korg!

mullemoose.blogg.se sa...

Supersnyggt foto, verkligen fantastiskt,kanske kan generera ett pris i nån tävling!!!
Och dina prylar är oxå helt perfekta.
Ha en skön helg önskar Mille

med nål och tråd sa...

Kul med ett sportig inlägg i allt mjukt och fluggigt, ull och tyg. Jättefin present till din handledare. lyxigt med egengjorda presenter!

Retro Elephant sa...

Vilken fin blogg du har och vilka fina grejer du syr :) Spännena kan du hitta på ebay har jag hört. Har köpt mina i en lokal sybutik här i Finland.

Mvh: Lina