tisdag, september 16, 2008

Vardag igen

Nu börjar livet bli som vanligt igen. Studierna är hysteriska, vardagsbestyren tar över och dygnets timmar är för få. Härligt, nu känner jag igen det...
Tiden med stora hönan på sjukhus blev positiv med tanke på kreativiteten. Jag borde läst kurslitteratur, men jag fick inte riktigt ro till det. Det var enklare att sticka och virka. På akuten och första kvällen gjorde jag färdigt lilla hönans tofflor. Har länge tänkt att jag ska testa att sticka och sen tova, men det blir ju aldrig av. Är nöjd med resultatet och jag kan verkligen rekommendera mönstret. Supersnabbt och enkelt och Eskimo finns i massor av färger. Nu ska det bara bli någon form av dekoration på också... Det blev lite garn över så jag testade att virka ett grytunderlägg som jag också tovade. Det kommer att bli fler.
Hem för att hämta mer garn och så blev det ett par till stora hönan också. De krympte mycket mer i tvättmaskinen, men de gick att töja ut till rätt storlek. Hon har önskemål om att det ska bli elefanter på, rosa tror jag. Nu ska det bara bli ett par till mig och mannen i mitt liv också... Våra golv i det över 100 år gamla huset är vansinnigt kalla!
Sista dagarna i rum 3 på avdelning 63 började jag på ännu en kortärmad kofta. Även denna i 4 trådar Alpaca, men nu i röda toner. Den hann inte bli riktigt färdig (jag föreslog att vi skulle stanna en dag till) så det sista får jag göra hemma.Här i mellersta Halland har hösten slagit till och det är bara 7 grader på morgonen. Det blir kyligt inne också och vi påminns om att vi inte har fått in den efterlängtade kaminen än. Jag tog mig själv i kragen i helgen och fick upp fusktegelstenarna i alla fall. Från början var det tänkt att vi skulle frilägga teglet som fanns under putsen, men vi insåg ganska snart att det hade för dålig kvalitet. Tycker nog att fuskteglet blir nog så snyggt. Nu ska jag bara foga det också...

17 kommentarer:

Lena sa...

Gosiga fina tofflor! Hamnar genast på min "att göra "lista. Tack!

Susanna sa...

Fina tofflor! Gillar verklien de rosa!! Vilken tur att du fick 'tid' att pyssla på sjukhuset och att dottern din blev frisk (för fort?!)!

Så du menar att du stickar först och tovar sen? Blir det tovning i tvättmaskinen då? Jag har aldrig provat men det låter spännande. Tänk om man hade hur mycket tid som helst!!!

makiato sa...

Härligt att kreativiteten sprudlar! Hoppas att alla nu är friska och krya. Det är ju ändå skönare att vara hemma och pyssla än på ett sjukhus...
Tack för dina alltid så positiva kommentarer på min blogg.

frisky frog sa...

Susanna: Först stickar jag, syr ihop och gör klart dem och till sist tvättar jag dem i maskin i 40grader. Fiffigt va? Följ länken till mönstret så står det precis hur man gör där.

kristina sa...

Tofflorna är verkligen fina med "vill ha"-stämpel på sig. Fuskteglet tyckte jag såg nog så riktigt ut!?. Är det fusk för att det är tunnare? Var skall du ha det? Är nyfiken!

tavelhus sa...

Tack för snälla ord på min blogg!
Lycka till med lapptäcket! Roligt att det inspirerande!
Vad härligt med ett par varma tofflor!
Hej så länge!
m

hea sa...

Vilka mysiga tofflor!
Skrev genast ut mönstret och la i min "kommande projekt"-pärm.
Jag fryser alltid om fötterna och våra golv är oxå förfärligt kalla.

raggmunk sa...

Av kortet att dömma ser "fuskteglet" riktigt bra ut.
Vad skulle han göra utan dig gubben? ;)
Naturligtvis fick VF spö av HV
Kram. syn´s snart.

frisky frog sa...

Kristina: Jag har teglet på en murstock där det ska monteras en värmande kamin. Den kommer att hamna i kökets matbordsdel, men kan också ses från tv-soffan. Kallar det fusktegel för att det inte är riktiga tegelstenar, bara gjutna plattor som ser begagnade ut.

Skaparstigen sa...

Visst är det kul med maskintovning! Det blev ju jättebra, och snygga färger!

Obloggarlena sa...

Jag stickade likadana sockar förra vintern..fick tvätta två ggr..sista gången i 60grader. Formen blev minst sagt underlig fösta gången men sen vart de rätt okej. Kanske prova annan färg, mina var i "orginalfärgen" och blev som tomtetofflor :-D

Myggan sa...

Hm, jag ser att jag måste sätta fart med mina tofflor.
Vi syns på freadg.
P-K

Anna sa...

Tänk, vi har precis installerat en precis likadan kamin! Nu väntar vi bara på sotaren så ska vi brassa brasa för fullt sen!

Jättefina tovade tofflor. Jag måste ju nästan lära mig sticka bara för att kunna göra sådana.

Millan sa...

Härliga tofflor.Sköna att ha nu när det blir kallt. Skolan är super kul... spännande och det gäller att våga släppa gränserna

Maria sa...

Tofflorna ser både varma, fina och sköna ut!!

Myggan sa...

Tack för marmeladen och bokfodralet. Har inte börjat på mina tofflor än. =)
Har en liten utmaning till dig hos mig.
P-K
PS. Bönared hade massor av broderier men jag hade för lite pengar på mig, så det blir en ny tur till helgen =)

Maria sa...

Jag blev så inspirerad av den kortärmade i gröna och blå toner och har precis gjort en i två rosa toner och lagt ut på min blogg så ser jag nu att du gör en till i rött. Det var en jättekul tröja att sticka.