torsdag, augusti 18, 2016

Kofta i lin

Jag tror att det var sent i höstas, men det kan ha varit redan förra sommaren som jag köpte garn till långkoftan. Det är inte ofta jag stickar på endast ett projekt i taget, men på den här har jag faktiskt gjort det. Lite tråkigt, men praktiskt eftersom det blir färdigt snabbare.
Färgen är jag så nöjd med. Särskilt som den inte finns längre. Jag är liiite allergisk mot garnslattar så jag börjar ofta stickningen strax under armhålen, stickar uppåt och gör färdigt med ärmar och allt. Sen stickar jag neråt så att jag kan använda varenda meter. I just det här fallet blev det lite dumt för nu har jag kommit på att jag skulle behöva virka smygmaskor runt hals- och framkant för att dra ihop det lite. Typiskt!
Modellen har ingen knäppning, men jag gjorde i alla fall två snoddar att kunna knyta ihop den med. Här syns det lite var jag har skarvat över- och underdel. Den här modellen stickas med släppta maskor. Finns det en stickning som går mer långsamt. Jag var nära att ge upp, men kom på att det kanske kunde fungera med olika storlek på stickorna. Det gör det! =) 4mm enligt mönstret på de vanliga varven och 10 mm på de varven där man egentligen skulle gjort ett omslag mellan varje stickad maska. Helt klart tidsbesparande.
Garn: 500 gram Sandnes Line
Stickor: 3, 4 och 10 mm
Mönster: modell Nr 2 i Sandnes  häfte nr 1505

3 kommentarer:

Myggan sa...

Den är onekligen snygg! Du får försöka hitta något annat garn i samma färg och virka lite på baksidan liksom. Då syns det inte att det är ett annat garn.
/Syster Yster

frisky frog sa...

Det är lugnt Myggan. Efter lite användning har jag kommit på att ena ärmen är längre så jag ska repa upp den och då får jag ju lite garn över i alla fall. 😝

Jenny sa...

Älskar färgen! Och vad smart med att sticka så man slipper garnsnuttar när man är klar.