fredag, juli 01, 2016

Marocko-koftan

Så när som på fem knappar är marocko-koftan klar och jag känner på mig att det här kommer att bli en favorit. Väldigt rolig att göra och jag har redan rotat i garn-lagret efter nya möjliga kombos. 
Jag brukar "sno" ihop plagg gjorda av mormorsrutor lite som jag känner för, men den här gången har jag (nästan) följt Astrids beskrivning. Den ena rutan på framstyckena är tex gjord av 4 mindre rutor och jag gjorde inte bakstycket längre utan lät den vara jämnlång.
Jag har funderat på en kimono-jacka av jeanstyg och den här koftan är nästan som en sådan. Ärmar och alla rutor är av en tråd Mandarin Petit och en tråd Zauberball. Från rutorna och ner har jag använt en tråd Mandarin Peptit och en tråd Zauberball, Kampes eller Supersoft.
Jag har jättefina keramik-knappar från buttonmade.com, men jag är osäker på om det är rätt blå färg. Jag har virkat knäpp-öglorna i alla fall  så får jag se vad jag bestämmer mig för.
Jag virkar ihop mormorsrutor allt eftersom de blir klara. Snabbare, snyggare, mindre trådar att fästa och funkar bra tycker jag. I alla fall om man vet hur man vill ha det redan när man gör dem.
Garn: 300 gram svart Sandnes Mandarin Petit
200 gram Crazy Zauberball färg nr 2099
50 gram Kampes 2 trådiga i svart och blått
10 gram Magasin Duetts Supersoft
Stickor: 5,5 mm
Virknål: 6 mm
Mönster: Marocko-kofta

1 kommentar:

Myggan sa...

Kanonfin! Perfekt till vit skjorta och jeans. =)
/Syster Yster