torsdag, juli 14, 2016

Morgonrocken

När det blev bättre utetemperatur kom behovet av en tunnare morgonrock. Den i fleece är liksom liiite varm när det inte ens behövs eldas i kaminen. Problemet var att jag inte hade något bra tyg och jag kör fortfarande inte bil på grund av viruset på balanssinnet så att ta sig till en tygbutik är inte så himla lätt.
Så kollade jag på Pinterest efter något helt annat och råkade hitta en pin som handlade om vad man kan göra av gamla avlagda påslakan och där var den. Det udda påslakanet från IKEA som sällan används blev perfekt.
Vinter-morgonrocken är ankellång för att var riktigt gosig, men den här går bara halvvägs till vaden. Den ska ju liksom mer skyla än värma.
Mönstret hittade jag i en Allt om handarbete från 80-talet. Och det funkar även 2016 tycker jag. Kragen är så himla fin och gör att man verkligen kan svepa rocken omkring sig.
Hank måste man ju ha så man kan hänga upp rocken. Den här gången satte jag den på utsidan. Som en kul detalj liksom. 
Jag har sytt läggsöm och också sytt in ärmsluten och halsringning för att få bort alla traskanter. Gillar när det inte ser hemsytt ut som det lätt gör om man sicksackar kanterna på vanlig symaskin.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Snygg morronrock - så fin modell.
Härligt att hitta en gammal modell som håller än. Jag blir nyfiken på hur den såg ut på bilden i tidningen - "håller" även den eller såg du möjligheterna bakom färg och stil?
Hälsningar Fröken Slöjd

fale artut sa...

Stiligt, och praktiskt!

Myggan sa...

Så sommarfin du ska bli när du glider runt i trädgården halva dagarna. En kimono är ju en kimono liksom, de blir aldrig omoderna. Jag har gjort många varianter av det där mönsret, fast jag brukar justera lite på kragen. Jag tar med min till helgen, så kan vi glida runt tillsammans. =)
/Syster Yster

Efwa - Medea sa...

Ååh så fin den blev!