måndag, juli 04, 2016

Rosen-kappan

Det fina med Pinterest är att man ser vad de man följer "pinnar". På så vis vet jag vad Gullungens mamma gillar och när den blommiga kappan dök upp i mitt flöde nappade jag direkt.
Det blommiga tyget som jag hittade på Skroten är väldigt likt det på Pinterest-bilden. Egentligen är det nog ett möbeltyg, men det funkar säkert till ytterplagg också. Mönstret kommer från Ottobre - nr 4/2015.
Gullungen gillar kapuschong eller huva som mina elever brukar säga så det fick det ju bli förstås. En enkel, a-formad modell gillar mamman - tror jag. Lite till båda. =)
De ljuvliga kockos-knapparna har jag köpt i Galtabäck hos Janko collection. Snodden som matchar nästan exakt till knapparna har jag vevat fram i min knitt-mill. Vilken tur att det finns lite garn att välja på i gömmorna.
Jeanstyget i fickorna matchar det blå på tyget. Letade faktiskt efter tyg med samma färg som knappar och snodd, men man kan kanske inte lyckas hela tiden.
Samma med fodret. Det skulle gått lite mer åt vinrött om det hade varit perfekt, men vill man bara ta från gömmorna så vill man. Hank är ett måste i kläder tycker jag. Även om det är kläder för småfolk. Nu ska den bara levereras också.

1 kommentar:

Ewa med bloggen tygochgarn sa...

Jättesöt kappa, vilket tyg! Det går väl bra att använda möbeltyg också, beror på tygets egenskaper. Har faktiskt just köpt ett - om inte möbeltyg så inredningstyg - som jag tänkt sy en klänning av. Vi får väl se om jag lyckas lika bra som du gjort med den här fina kappan ;). Jag gissar att Lilla gullugen kommer att älska den!