måndag, september 01, 2014

Träd-väskan

Eftersom jag är "handelsresande i slöjd" (undervisar på 3 olika skolor) har jag oftast en hel del att släpa på. Jag försöker att ha triss i mallar, kopieringsbart material och allt annat, men det är alltid något som ska med från en skola till en annan. Dessutom ska almanacka, dator, laddare, lunchlåda, bra-att-ha-saker, nycklar, kamera och en massa annat med dagligen. Om man jobbar i Falkenbergs kommun har man en ryggsäck (eller datorväska) med ens eget rektorsområde broderat på, men min är tämligen full så jag har haft en gammal sunkig lättviktskasse också.
En tur till IKEA i helgen resulterade i ett tyg som jag bara inte kunde lämna i det stora varuhuset. Klart att träslöjdsläraren måste ha en väska med timmertyg. Jag har sett finare foto-tyger, men för 69kr/meter duger det gott.
Jag har kopierat min gamla lättviktskasse med avsydda hörn där tegelstensdatorn, laddare och lite annan bröte får plats. Sömmarna har jag förstärkt med läggsöm och alla kanter är kantade med snedslå. Ett snabbt och smidigt projekt.
I och för sig tror jag inte att det är prima slöjdvirke precis på foto-tyget. Det ser mer ut som massaved, men trä som trä tänker jag. Jag gissar på björk eller i alla fall lövträ. Nu ångrar jag bara lite att jag inte köpte mer så jag kunde ha sytt förkläden...

8 kommentarer:

Iréne JB sa...

Förstår att du inte kunde motstå ett så passande tyg. Och väskor/kassar kan man ju inte få för många av :)

Iréne JB sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Myggan sa...

Här ligger vi inte på latsidan inte. Säg till om jag ska inhandla några mer meter.
Undras vad det finns för "ordningsminister-tyg"? =)
/Syster Yster

Ullfull sa...

Perfekt tyg för Dig!! Kassens format är också perfekt! / Kram

A´marie sa...

Det tyget måste jag också köpa fast köpstopp. Fin kasse. Kraaaaam

A´marie sa...

Ja kanske kan sy en kjol ha ha

Emilia sa...

Passande tyg till fin kasse!

Lena I Sundsvall sa...

Vad glad jag blir, att det är fler som sytt kassar av samma tyg. Det är ju "döläckert".