söndag, september 15, 2013

Sjömanns-helg

Denna helg skulle syster Ysters ank-barn flytta till Sjömannen. Jag fick också följa med så helgen har tillbringats med E och E och deras djur. Några av djuren är ulliga - väldigt ulliga. Det förflutna i mitt liv som handlar om bla fårklippning har jag lagt långt, långt bakom mig och när det skulle bli ullklippning i sjömanns-land kändes det inte helt positivt. Mest pga en av de stora anledningarna till att mitt liv som bonde ligger just bakom mig beror på allergi. Jag hade ju liksom tänkt att jag kunde se på lite på avstånd. Nu blev det inte riiiktigt så...
Min E´s kommentar till bilden: - Men, asså... de är väl typ sövda va? Eh, nej inte precis (den flickan har inga av mammas bonna-gener), men faktum är att dessa två ullbollar ibland njöt så pass av klippningen att de mellan varven blundade och stod/låg/satt alldeles stilla.
Bellis (jag tror att hon heter så) la huvudet på mitt ben och njöt när Myggan "klädde" av henne. Sakta, men säkert blev hon till slut av med allt.
Helgen innebar härligt sällskap, god mat, en finfin goodiebag (E: 325+53g) och en del stickning. Här är det finaste A som kollar att varven stämmer.
Bilderna på E fick tyvärr censureras så ni får nöja er med bilder på hennes garnprojekt. Mormors-rutor+stickning äger. =) Tack snälla, goa för en härlig helg!

8 kommentarer:

myzpyz sa...

jag e iiiinte alls avis...
nähädå... INTE ALLS!!!
puzz

Myggan sa...

Ojoj,aldrig har man väl sett ett snyggare får. Som slöjdfröken brukade säga; det syns inte hur lång tid det tog, bara hur noggrann man var. =)
/Anna

Ullfull sa...

Låter som en toppenhelg!!/Kram

Cicci H sa...

Vilken tur att du blev frisk :-)

eddy sa...

å vad häligt ni har haft det! ska bli spännande att kika på ankorna nästa gång jag hälsar på =)

fale artut sa...

Härligt!
Jo, det blir flytt av får! En del får har tur!

Sjömans-Elin sa...

Ja ja, jag tror att bilderna på mig kan raderas helt från jordens yta. Glömde helt att man skulle kolla in i kameran och se sexig ut när man krumbuktar sig :P

Fåret hette Holly, mitt hette Bella. Bellis är mormors katt. Men vad fasen. Det var många namn.

Du kan ju hälsa E att det kommer sju nya får som är i behov av klippning om två-tre veckor, så vill hon komma hit och "söva" dem är det helt okej!

Manduzana stickar sa...

Åh, jag blir lite avis nu!