tisdag, augusti 27, 2013

RockaBilly

Visste ni att orkidéer använd som en av många symboler i rockabilly-sammanhang? Jag hade i alla fall ingen aning, men på Wheels and Wings i somras såg jag många tjejer med dessa fina blommor i håret. Det gav mig en idé till min 50tals-inspirerade väska.
Mönster till virkade orkidéerna hittade jag hos Pysselkiise. Lite restgarn i bomull och några timmars pill så hade jag knåpat ihop dem.
Man vill ju inte riskera att småsaker trillar ut mellan maskorna så jag har fodrat väskan. För att få rätt storlek på fodret la jag ut den virkade väskdelen (som ett kors) på fodertyget och ritade av den innan jag virkade ihop sidsömmarna. Jag hade tänkt mig en liten ficka på insidan, men den försvann visst mellan fodret och virkningen...
Till väskan har det gått åt 700 gram Zpagetti, lite restgarner i bomull, handtag som har suttit på ett loppis-fynd och fodret är från ett påslakan som jag räddade från soptippen. Klar att använda på nästa års Wheels & Wings. =)

6 kommentarer:

Eva sa...

Så läcker!
Och lite kul att höra även proffsen kan "tänka för fort" ibland :)
(Förresten, jag tipsade en kvinna om din sida via FB-gruppen "online stickcafé". Hon letade kattmönstrade vantar. Hoppas det var ok?)

eddy sa...

urcool ju!

myzpyz sa...

aj löööövs!!!

Myggan sa...

Så fin den blev! Vi får tatuera in några orkidéer och pinupor så att vi passar in bättre. =)
/Anna

Cicci H sa...

Wow vilken fin orkidéstängel!

Susilull sa...

Så söt!!
Och din Opsa-sjal blev verkligen mysig!