torsdag, augusti 08, 2013

Långklänning #2

Till E´s studentfest hade jag bestämt att jag skulle sy en långklänning. Tyget som var en väldigt rynkig stuvbit på Skroten inhandlades för några tjugor. Precis när jag hade satt saxen i tyget kom jag på att jag vänt på mönsterdelen. Typiskt! För att tyget skulle räcka fick jag tänka om och övre delen på framstycket fick bli enfärgat.
Den här modellen kommer jag att använda fler gånger. En dragsko i midjan ger jämna rynkor och skärpet sitter där det ska.
Bakstycket har ett sprund som går nästan ända ner till bh-kanten. Den lilla kul-knappen är gjord av mjölkigt glas och den har jag haft i gömmorna i säkert 30 år. Nu passade den perfekt tycker jag. =) Om jag trivdes i klänningen? Den blev perfekt. Väldigt enkel att sy, lagom fin och väldig skön att ha på sig.

7 kommentarer:

Missen sa...

Oj vad du har sytt i sommar, snyggt som vanligt. Det är nog dags dör mig också att ta fram symaskinen kram

myzpyz sa...

superfin!
jag måste nog försöka mig på att sy kläder till mig själv oxå.
kraMyz

Ina sa...

Oj så fin!
Jag har halkat in på det där med långklänning. Inte så händig som vissa andra, men jag köpte fina på Indiska :) Kram!

Anonym sa...

Så mycket fint du syr och stickar! Följer din och din systers blogg. Väldigt inspirerade när jag själv handarbetar endel främst vintertid då trädgården tar upp all min tid vår och sommar. Lotta.

Cicci H sa...

Jättesnyggt, framförallt halternecköverdelen. Kanske härmas lite där... :-)

Ullfull sa...

Så fin!!/Kram

Lina sa...

Den är jättefin! Ser väldigt sval och skön ut! Det känns lite jobbigt att ha tagit beslutet att stanna hemma i oktober, men jag känner mig såå trött, och vi brukar ju hitta på lite saker längs med vägen och lägger man sedan till allt flamsande så kommer jag ju att vara dubbelslut när jag kommer hem :) så det känns som om krafterna behöver sparas till lite annat! Men nu fick min faster plats i bilen i stället och det är ju jättekul för henne att få uppleva ert underbart roliga event! Kram