torsdag, mars 14, 2013

Måste-virkning

Ibland har man tråkiga måste-jobb. Mina nya disktrasor är det. Jag var bara tvungen att göra dem eftersom alla de gamla håller på att falla isär. Sen jag började med handgjorda disktrasor är det bara de som gäller, här köps inte en enda. =) Det hade ju gått fortare om man kunde köpa även dessa i butik.
Dessa är virkade som en stor mormorsruta (Myggan kom på det) i en tråd lin och en tråd bambugarn. Jag har kommit fram till att bambu är det bästa, men det är också det garnet som slits fortast. Att ta med en tråd vävlin är ett försök att få dem att hålla liiite längre. Vi får väl se hur det blir med det...

6 kommentarer:

fale artut sa...

Verkligen bra tänkt, följer upp hållbarheten!

Eva Hudin sa...

Inga köpetrasor här heller. Jag stickar i rätstickning och rillorna är effektiva. Jag använder stickade trasor även i duschen och när jag städar. Universalt Värre!
Hälsar
Eva

Anonym sa...

Tror jag ,måste inhandla lite lin och bambu garn =) Är så nyfiken på detta med trasor =)

Ann-Sofie sa...

Gillar din blogg skarpt. Om jag hade sådana där award-tendenser hade jag genast skickat en till dig, men jag vet faktiskt inte ens var de kommer ifrån.
Fortsätt blogga!

Manduzana stickar sa...

Fina! Jag har faktiskt stickat min allra första disktrasa och använt den nu nån vecka. Jag var lite tveksam först (och sambon ännu mer) men åh, så bra den är. Myyycket bättre än köpetrasor.

Myggan sa...

Himla fina färger på dina trasor. Mormorsrutan äger! Kan man lämna in några nystan? =)
Känner mig inte mycket bättre, det har bara ändrat karaktär en smula.
/Syster Yster