tisdag, april 10, 2012

Fiskar-vantar

Hela påskhelgen har vi tillbringat med syster Yster och hennes familj i en stuga utanför Mullsjö. Den ligger vackert precis intill sjön Stråken. Långfredagen bjöd på snöoväder, men på påskafton sken solen från en klarblå himmel. Det har varit en härlig långhelg med massor av stickning, lite promenader och mängder av godis och smarrig mat och dryck.
Det var kalla nätter och dagar och inte precis de góa dagar vi hade önskat oss, men vad gör det när det är så himla vackert.

Trots hyvlat finger lyckades jag slutföra mannens fiskarvantar, men det går väääldigt långsamt att virka och sticka så jag hoppas att det läker snart.
Vantarna är stickade i Drops Merino och flerfärgat Manos. Vänstervanten är en vanlig torgvante, men högervanten har 2 "fingrar" för 2 fingrar vardera. Det är nämligen vääääldigt viktigt för det perfekta greppet om spöt. Om han fick något? Nää, kalla fiskar vill inte nappa...

4 kommentarer:

Myggan sa...

Skitväder = stickväder. Fast på bilderna ser det ju ut som om vi hade fantastiskt väder. Tack för fint sällskap i "sticksoffan".
/Syster Yster

Missen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Missen sa...

Jag kan bara hålla med/Marie Tack för idag Kram

Cecilia sa...

Det ser kallt ut att fiska...men kanske inte kallare än att sitta på isen och fiska i små hål! :-)
Nu längtar jag efter en klar och solig dag, liiite trött på kyla och regn och dis!
Hoppas ditt finger snart är helt bra igen!