torsdag, september 30, 2010

Bosnien-sjalen

Strax innan semestern började jag på en slätstickad sjal av mina alpaca-rester. Jag plockade ihop de färgerna jag ville ha med och bestämde i vilken ordning de skulle komma, från ljusast till mörkast. Så randade jag med två varv på rand och varje färg fick hänga med så långt det räckte. Det är därför som färgfälten inte är lika breda.
Spetskanten har jag stickat på tåget på väg till jobbet.
Själva sjalen blev ett räser-projekt under UngdomsEM i brottning i Sarajevo. Perfekt inte-titta-stickning och fort gick det när jag var så jättenervös innan lilla hönan gick sina matcher.Visst är jag fin i Sverige-tröjan... eller inte. =/ Jag rår inte för det, men blått och gult tillsammans är det fulaste jag vet (vem kom på att vi skulle ha just de färgerna i vår flagga?). Det var landslagets tränare som ville att vi som satt på läktaren skulle vara blågula. Annars hade jag nog haft något grönt. =)
-
Ca 245 g av Drop Alpaca gick det åt till hela sjalen och jag använde stickor 4. Kanske, kanske blir det en i en annan färgställning också. Jag ska bara sticka en kofta, vantar, en mössa, en...

7 kommentarer:

Inga sa...

Underbar sjal! Så härliga färger. Har funderat på att göra på samma sätt med mina smånystan av växtfärgade garner som blivit över från tidigare projekt. Sticka så långt nystanet räcker och sedan fortsätta med nästa färg. Skön stickhelg önskar jag dig!

Fröken Rimme sa...

Fantastiskt fin sjal! Det är så roligt att se och inspireras av allt du skriver. Sörjer så att jag inte hade möjlighet att gå på Syfestivalen - jag bor ju i Borås! - men det får bli nästa år.

Manduzana stickar sa...

Fin sjal! Jag gillar verkligen hur du har kombinerat färgerna. Jag själv kan ha så svårt för det, så jag blir så imponerad av folk som får till det så bra :)

Raggmunk sa...

Men kära svägerska gul och blått blir ju grönt, förresten så är gult och blått och en gnutta vit det vackraste lagets färger

Emilia sa...

Vilket snyggt restgarnsprojekt - jättehärlig blev sjalen!

The Knitting Seaman sa...

Riktigt snygg sjal!

Anna sa...

jättefin sjal!! :)