lördag, september 25, 2010

Sy-mässa...

...eller var det pärlmässa? Väldigt många pärlmontrar var det i alla fall. Fast, pärlor är också fint! Góaste syster Yster och jag stämde träff i Borås idag och myste tillsammans på mässan. Gamla vänner och bloggare fanns det gott om. Vi lunchade tex med Missen och Call design vid bordet bredvid och där fanns många, många andra också. Och så mycket härliga garn, tyger, knappar och annat som fanns att köpa. Och köpte gjorde vi. =)
3 härvor garn från Estland lyckades jag köpa efter mycket vånda. Kvinnlig beslutsångerst?! Det grönmelerade och det blå ska bli en kofta och det enfärgade gröna ska kombineras med en melerad härva som jag köpte på samma mässa förra året.
Mira som har Halländska hemslöjden´s butik i Halmstad sålde detta härliga garn/mönsterkit.
Min faster har stickat vantar i detta gräsliga garn (läs akryl) tillsammans med en tråd mohair. Jag har inte sett dem själv, men syster Yster bedyrar att de var hur fina som helst. Jag tänker använda mig av samma kombo i en mössa.
Lite tyg blev det också, förstås. Inte kan en Frisky Frog gå förbi ett tyg med grodor på och det blåprickiga tyckte syster Yster såg ut som grodskinn så det köpte jag också. Jag har länge varit på jakt efter ett tyg med snickarverktyg på och blev jätteglad när en säljare sa sig ha det jag sökte. Väl hemma insåg jag dock att det var ett tyg med bilverkstad-verktyg.

Hur som helst har jag haft en härlig dag.

Tack och P&K bästaste tvillinghalva!

7 kommentarer:

Sunna sa...

vilka härliga fynd du gjort

missen sa...

Det tar en härlig dag och massa gröna köp. Kul att träffas nu ser jag fram emot eventet. Jag kan hålla med om att det var mycket pärlor. Mössan med hallandssöm nöp jag också i.

Call design sa...

Tänk vilka fina inköp som du har gjort! För inte kunde vi komma hem utan något garn!
Fick själv lite beslutsångest, men det blev lite garner som följde med hem!
Inspirerande att träffas och hade en trevlig lunch tillsammans!

Synd att jag inte kan den helgen som stickeventet är, skulle vara så roligt!
Många må gott hälsningar

Inga sa...

Det fanns mycket fint där. Lite för olika smaker. Kom också hem med några härvor idag.

Myggan sa...

Ett och annat fynd gjorde vi allt! Och det viktigaste; vi fick umgås några timmar.
Tack för en mysig dag!
/Anna

Anna sa...

Fina fynd! Mösskitet var ju hur fint som helst!

Maria i Falkenberg sa...

Var på mässan i söndags. Naturligtvis köpte jag några härvor med mig hem. Fast jag absolut inte är en pärlande människa så pysslade jag ihop ett armband på en workshop.