lördag, september 18, 2010

LAN

Dagen (och natten) innan Allmogemarknad satt vi vid varsin symaskin i syster Ysters syrum och tillverkade käpphästar och trasdockor. Datortokiga systersonen som tillbringade några av sommarlovsdagarna på ett jätte-LAN på Elmia i Jönköping tittade in och frågade om vi symaskins-lanade. Ja, kanske kan man kalla det så. Fast, vi har ju inte maskinerna sammankopplade till ett nätverk...
Vi konstaterade i alla fall att det är så här den ultimata systunden ser ut. Man tar med sin symaskin till någon man tycker väldigt, väldigt mycket om. Sen är det bara att börja sy samtidigt som man kan prata om dittan och dattan, ge varandra råd och tips eller bara arbeta tyst sida vid sida och njuter av varandras sällskap. Jag kan varmt rekommendera det.
Jag vill dock utfärda en varning. Det finns en liten, liten risk att du glömmer din symaskin hos vännen och inte kommer på det förrän du har kört så långt att du inte orkar vända (för då kommer du inte hem förrän mycket sent på kvällen) och snällt får du inse att du måste klara dig utan din maskin tills nästa gång ni träffas (i vårt fall på Sy-festival i Borås).

7 kommentarer:

Medea sa...

Vilken kul idé att symaskins-LANa även om det verkar superjobbigt att bli av med maskinen.

Myggan sa...

Vi har det alltid mysigt väl? Tvillingen med alla hakorna är jag. Det måste vara fel på fotografen. =) Symaskin står tillsammans med Pfaffen och pratar strunt vhela nätterna....
Men som sagt, vi syns ju snart i Borås.
/Anna

fale artut sa...

Busbra idé! Förstår känslan med symaskinen, men den var i alla fall i bra sällskap, och tryggt förvar!

The Knitwit sa...

Åh! Vad mysigt! Synd att mina syrror bor så långt bort, bara. Och många av mina andra pysselväninnor, också.

Maria i Falkenberg sa...

Välkommen hem till mig med symaskinen! Jag behöver sy oftare för att komma ihåg hur maskinen funkar. Det är väldigt kul att sy!

Maria sa...

Mysigt! Jag saknar min syster!

OttoPippi sa...

Gud så mysigt ni har!!!!!! och vad härliga ni ser ut. Hade också velat haft en syster....