lördag, augusti 14, 2010

Semester-kofta

Många, många mil hemifrån blev min variant av koftan i Schachenmayr´s Cotton Linen klar. Långt ner på Kroatiens kust ligger en liten by som heter Brist där vi tillbringade lata dagar på stranden och det var där jag stickade de sista maskorna.
Koftan var bara på en snabbis för fotograferingen för till och med kvällsolen värmde gott.
Brist är i stort sett bara fyra husrader brett, en rad ovanför landsvägen mot berget och tre rader ner mot den minimala stranden. Häftiga vyer som fick det att killa i magen ibland.
Efter Brist styrde vi kosan mot Bosnien och Sarajevo och ett stopp vid den berömda bron i Mostar var ett måste. Vi var där tidigt på morgonen och behövde inte trängas med andra turister. Under det vidriga kriget i forna Jugoslavien förstördes den viktiga förbindelsen mellan stadsdelarna på båda sidor om floden Neretva 1993 och var återuppbyggd först 2004. Alla de välpolerade stenarna som man kliver på är återanvända och det ser ut som om bron alltid stått orörd där. Det känns overkligt att veta att den legat i en hög i floden.
Bron är svindlande hög och används ibland av modiga, unga män som trampolin ner i det iskalla bergsvattnet. Det sägs att de dyker en extra gång om turisterna betalar...
Vattnet som kommer från källor högt upp i bergen har en fantastisk färg och floden ringlar sig utmed vägen halvvägs till Sarajevo.

7 kommentarer:

Myggan sa...

Det ser superhärligt ut! När åker vi? =)
Koftan blev söt.
Men sätt nu lite fart med strumpstickandet va?
/Syster Yster

Maria i Falkenberg sa...

Koftan blev jättefin och härligt att se vyer från resan. 1973 var jag i det forna Jugoslavien. Det känns som en helt annan tidsålder...

Moxy sa...

Vackra kort och fin kofta,

Inga sa...

Fin kofta! Bra garn som jag också använt. Fina bilder från forna Jugoslavien.

MiA sa...

Åh så vackert ni haft det på resan!! Och verkligen fin blev koftan :))

Blenda sa...

Jag tror att du just vann i grenen "snyggaste FO-bilden" i sommar! :-) Och koftan är fin också! /Blenda

Emilia sa...

Vilken snygg kofta och härliga bilder!