onsdag, augusti 05, 2009

Helgmys

I fredags lämnade jag och mannen i mitt liv hönorna hemma och drog norrut. Wohoo! Missförstå mig rätt - jag älskar mina avkommor, men jag tror att vi vuxna behöver barnfritt lika mycket som de behöver föräldrarfritt ibland. Weekend hos syster Yster och Raggmunk (också barnlediga) blev ett trevligt avbrott. Fredag kväll - god mat på Piren i Jönköping och lördag - torghandel i Jönköping, sömnad i trädgården och ljuvligt grillade lammkotletter med goda tillbehör och gott vin.
På söndagen körde mannen till Linköping för att spana in roadracing på 2 hjul och jag och syster Yster passade på att plocka några liter blåbär, äta lunch med mamsen och papsen och så det vi träffats för att göra. Andra söndagen i september är det Allmogemarknad i Jönköping och vi har fortfarande mycket kvar som ska tillverkas. Nu är i alla fall 10 käpphästar klara. Vi sydde också förkläden och "hucklen" till oss själva. Man måste nämligen vara tidsenligt (ca 1850-tal) klädd.
Se så flitig hon är. Jag erkänner att jag var tvungen att titta 2 gånger för att se om det var jag eller "den andra"... Symaskinen löste problemet för min är vit. *fniss*

P&K och tack för en kanonhelg! Den var välbehövlig...

5 kommentarer:

MiA sa...

Måste vara kul att ha en tvillingsyster! Som sej själv fast en till liksom - bättre kompis kan nog vara svårt att hitta :)

Grillade lammkotletter - bra tips till helgen som kommer. Tack!

Flittige hender sa...

For en koselig helg - god mat, gode venner og symaskin.

Myggan sa...

Tack själv. En riktigt lyckad helg, t om min symaskin tycktes trivas! Docktyg och kjoltyg är fixat.
/P-K

fale artut sa...

Det ser verkligen HÄRLIGT ut, två likadana med samma syssla, fast olika färg på symaskinen! Så glad man blir när man ser er!

kristina sa...

Jag har bröder, så det är inte riktigt jämförbart, men att umgås med syskonen med respektive är väldigt trevligt. Något vi gör mycket på sommaren, då vi alla bor inom en km från varandra.