tisdag, juni 09, 2009

Tråk-virkning

Just nu håller jag på med måste-jobb. Precis sådant som jag avskyr, men måste man så måste man... Syster Yster och jag ska vara med på Allmogemarknaden i Jönköping (alltid 2:a söndagen i september) och det gäller att ha jobbat ihop ett litet lager.
Just nu virkar jag disktrasor i bomullsgarn. Supertråkigt, men ack så miljövänligt. Jag gillar dem bäst när de är ganska glesa så jag virkar halvstolpar med en stor virlnål. Grått kanske inte är världens roligaste, men vi får bara lov att sälja sådant som fanns att köpa på marknaden på 1850-talet. Vi tänker i alla fall fuska pyttelite och virka en kant i en lite gladare färg. Vad tror ni om allmogefärger? =)
Jag tänker inte bara göra tråk-saker. Nu har jag äntligen bestämt mig för vilket garn jag ska ha till Tant Koftas sticka-uppifrån-och-ner-kofta. Aras Evergreen är ett miljövänligt garn av 20% ull och 80% återanvända fibrer i ull och bomull. Vad jag inte bestämt är vilken färg eller hur. Egentligen skulle jag vilja göra den enbart i det ljusa garnet, men jag vet inte om det räcker. Jag har bara 400 g. Kanske blir det en randig...

5 kommentarer:

missen sa...

Jag tycker att dina disktrasor ser fina ut, varför ä måste tråkiga. Jag är också igång med en uppirrn och ner kofta. Skönt med sommarlov snart//Marie

MiA sa...

Så fina de är dina disktrasor! En kant i lite engelskt rött, eller gråblått skulle väl göra sej fint. Och inte könnas alltför modernt ;)

Ha det gott!
MiA

LADY JEN sa...

Vad roligt att du skall stå i Jönköping, då får ju jag komma och titta vad ni gjort. Bor ju inte så långt därifrån då:)

Kramar

Garnhumlan sa...

Vilket spännande garn du har hittat. Vackert också.
Gillar verkligen idén med virkade disktrasor, men övriga familjen suckar trött och plockar fram Wettexdukarna.

urmodern sa...

Virkade/stickade disktrasor är ju toppen,använder bara sådana nu,men ska erkännas att jag var tveksam i början.
Gråa med en kant i annan färg blir ju jättefint.
Klänningen du sytt är jättefin !

Trevlig Midsommar !