torsdag, februari 18, 2016

Riddari

Jag körde som en galning hem för att hinna fota innan det blev för mörkt, men jag hann inte riktigt. Ni får hålla till godo ändå för nu är den klar, min Riddari. Fy bubblan var rolig den var att göra och snabbt gick det också. Jag gjorde den för lite först och det har blivit ett helt gäng slarvfel, men vad gör väl det när jag blev så himla nöjd.
Förutom tre vita kompletterings-nystan hade jag allt i lagret och det blev dessutom garn över till en lite Loki som redan påbörjats. Det är inte så ofta jag har tjock-tröjor, men den här har jag saknat länge och eftersom kylan slagit till igen är den redan använd. Tjohoo!
För att slippa handla och göra av med så mycket garn som möjligt fick jag improvisera med färgerna, men jag är väääldigt nöjd. En ljus tröja med både gamla favvofärgen grönt i olika nyanser och nya favvofärgen röd, också den i olika nyanser.
Garn: 536 gram Lett Lopi
Stickor: 3,5 och 4,5 mm
Mönster: Riddari

9 kommentarer:

Iréne JB sa...

Jättefin färgkombo!

fale artut sa...

Det där blev ju super! Jag som har så söta handspunna nystan, nu blev jag inspirerad! Tack! Ha en skön helg!!

Emma Eckerbom sa...

Så fin den är!
Härliga färger!

Ewa med bloggen tygochgarn sa...

Så fin! Funderar själv på att sticka i Lett Lopi, men är lite tveksam då jag tror att garnet kanske känns sticksigt. Hur upplever du garnet? Du kanske inte alls är känslig för sticksighet?

Ewa med bloggen tygochgarn sa...

Så fin! Funderar själv på att sticka i Lett Lopi, men är lite tveksam då jag tror att garnet kanske känns sticksigt. Hur upplever du garnet? Du kanske inte alls är känslig för sticksighet?

frisky frog sa...

Ewa: Jag är totalt okänslig för sticksigt garn, men jag kan tänka att Lett Lopi kan upplevas så. Det är ju inte precis som alpaka. =) Jag tycker att en del garn blir mjukare om man tvättar dem för hand med ljummet vatten och vanligt hårbalsam. Sen sköljer jag och centrifugerar i tvättmaskinen. Funkar på alla garner.

Myggan sa...

Otroligt fin färgkombo i en fin tröja. Men som du säger, grönt var ju din gamla favvofärg. Skicka den till mig så blir du av med den. Jag har blå nyanser du kan sticka dig en ny av. =)
/Syster Yster

Emilia sa...

Så fin den blev - färgerna blev jättebra ihop!

Alicia sa...

ÅH så vacker den är! Perfekt för att genomlida vintern med stil (tycker det är SÅ trist att klä sig såhär års). Jag gillar verkligen färgkombinationen och tycker den ser helt genomtänkt ut, så det var en kul överraskning att det inte var noga utstuderade val utan ett som lite hängde på vad som fanns hemma. Inspirerande!