lördag, januari 31, 2015

Something Silver #2

Först ut på stickfronten i år blev koftan i mohair-tweed från Magasin Duett. Den har varit färdig i flera veckor nu, men jag har inte haft någon bra fotograf och ingen bra connection med blogspot, men nu har blogspot skärpt sig och jag lyckades ragga upp en bra fotograf.
Jag är sååå nöjd med den här varianten av Something Silver. Den här gången frångick jag mönstret genom att göra den längre, göra en manchett med knapp på ärmen och så hoppade jag över hålmönstret.
Jag vet ju att andra tycker att Myggan och jag är väldigt lika fast själva tycker vi ju inte att vi är sååå himla lika, men på den här bilden tycker jag att jag ser ut precis som hon. Någon som håller med?
Modellen är lite väl bred precis vid armhålorna och när man håller ut armarna så här ser man allt ut som en ladugårdsvägg om jag får säga det själv. Här gäller det att hålla armarna nära kroppastollen...
Fickor är perfekt när man som jag har ett arbete där nyckelknippor är ett måste. De fina knapparna som jag fick av syster Yster räckte till att ha knäppning på fickorna också.
Garn: exakt 550g Magasin Duett´s mohairtweed
Stickor: 4,5 eller var det 5...
Mönster: Veera Välimäki´s Something Silver

9 kommentarer:

Sunna sa...

den blev ju helt perfekt, och ni är faktiskt lika.., är alltid sugen på koftor, undrar så varför jag aldrig får till någon

Ullfull sa...

Så fin, säkert stickad med 4,5... Har Du någon annan storlek? Visst är Ni lika!! :) / Kram

Christel Wijk sa...

Jättefin kofta, gillar färgen och snittet på fickan.

Efwa - Medea sa...

Tjusig modell på koftan!

Myggan sa...

Den blev jättefin. Jag har inget blått i min garderob om den inte passar i din..... =)
/Syster Yster

Blenda sa...

Vad gosig den ser ut! Måste testa det garnet snart!

Tänkte just när jag gick in på din blogg, att jag fick kolla en gång extra, vem jag var hos, dig eller din syrra! Tycker förstås att ni är himla lika, men framförallt så hade jag fått för mig att blått var mest Myggans färg...! Vet inte om det stämmer, men det känns så! :-)

Karin-Ida sa...

Jättefin!

sinneskatten sa...

Vilken härligt gosig kofta!

Emilia sa...

Jättesnygg!