torsdag, januari 22, 2015

Dop-räven

Här och här kan man läsa om dopet vi var bjudna på i helgen. Det blev en mysig tillställning med släkten och framförallt väldigt roligt att få träffa hederspersonen för dagen och hennes föräldrar. Min lilla brorsdotterdotter är nästan skrämmande lik syrran och mig från våra dopkort och enligt Mamsen mest mig för jag var mest rund (läs tjockast). Hon är i alla fall gudomligt söt.
Lilla J fick massor av fina presenter och av oss fick hon bla denna räv, lalylalan Fibi. Väldigt rolig att göra och absolut inte den sista av Lydia Tresselt fina figurer som jag tillverkar. Egentligen ska räven enligt mönstret vara "naken", men en felbeställning och tidsbrist gjorde att hon fick byxor att värma sig med. Typiskt mig!
Jag har använt mig av Svarta fåret´s Raggsock och det gick åt ca 195 g till den ca 40 cm höga dockan. Lite tråkigt garn för trots att det är samma sort på alla fyra färgerna var det en märkbar skillnad på grovleken på dem som gjorde att jag fick improvisera med mönstret.

3 kommentarer:

Emilia sa...

Vilken härlig räv - passar alldeles utmärkt i byxor :)

Anonym sa...

Var inne och tittade på Lydia Tresselts andra fina djur. Jättesöta! Din dopräv (första gången jag hört talas om en sådan) var jättefin. Smart lösning med brallorna!

Myggan sa...

Räven passar ju lika bra i byxor. Jag måste nog leta upp lite garn och göra mig en egen. Hur många kan man ha i en soffa, tror du? =)
/Syster Yster